Brekalo o napadima zbog izjave o homoseksualcima i svojoj vjeri: ‘Vjerujem da nisam nikoga uvrijedio’

Foto: fah

Njemački mediji napali su hrvatskog nogometaša Josipa Brekala koji igra u Wolfsburgu, jer je odbio nositi kapetansku traku s duginim bojama…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Brekalo odbio nositi vrpcu s duginim bojama kao znak ‘tolerancije prema homoseksualcima’: ‘Ne želim nositi taj simbol, ja sam kršćanin’

“Te stvari ne bih više želio komentirati, rekao sam svoje, a vjerujem kako svojim izjavama nisam nikoga uvrijedio”, prokomentirao je sve to u razgovoru za Goal.

Naime, kapetani Wolfsburga u ovoj sezoni na rukavu nose traku u duginim bojama kao simbol “tolerancije prema homoseksualcima”. Ovo je pravilo usvojeno na inicijativu kapetanice Nille Fischer. Direktor Jorg Schmadke rekao je da to čine kako bi dokazao da je “sportsko društvo koje se zalaže za tolerantno društvo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru”, poručio je ranije Brekalo.

Trenutno igra za U-21 reprezentaciju, ali Zlatko Dalić ga vidi i u A vrsti.

“Vjerujem da je moj dosadašnji razvoj i nogometni put bio ispravan, pa da će kad-tad doći i taj poziv u A reprezentaciju. Prošao sam sve mlade hrvatske selekcije od U-14 do sada U-21, znam da će jednog dana doći i taj korak više. Nisam nimalo nervozan niti tužan, moram samo nastaviti raditi kao do sada, a kada dođe taj poziv bit ću najsretniji na svijetu. No, ja ću uvijek biti na raspolaganju svim našim izbornicima, bez obzira o kojoj se reprezentaciji radi. Mi sada u U-21 vrsti imamo jedan zajednički cilj, želimo se plasirati na Europsko prvenstvo, ponosan sam što sam sada dio te priče”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ne žali se ni igrajući u mladoj reprezentaciji.

“Rekao bih da velika natjecanja donose i određeno iskustvo, svaki igrač na njima dodatno napreduje, a mi smo k tome još i olimpijska generacija. Želim uspjehe s ovom U-21 vrstom, želim igrati na Europskom prvenstvu, ali i na Olimpijskim igrama. Znam da će me Wolfsburg pustiti na te turnire ako se plasiramo tamo, tu nema nikakve dvojbe. Uostalom, moj klupski suigrač Maximilian Arnold bio je kapetan njemačke reprezentacije na posljednjem Europskom prvenstvu do 21 godine, znam koliko su se u Wolfsburgu svi time ponosili”, otkriva.

I on se veseli uspjehu Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu vam opisati koliko me veseli što je Luka ostao u reprezentaciji, te što bih i ja mogao imati priliku jednog dana trenirati s takvom igračkom legendom. Prije svega čestitam mu na svim ovim zasluženo osvojenim nagradama, vjerujem da će na kraju sezone biti i proglašen najboljim igračem svijeta. I sami znate koliko bi toga neki klinci, ali i ozbiljni igrači dali, samo da mogu odraditi jedan trening s Lukom Modrićem. Veselim se trenutku kada ću ga upoznati i trenirati s njim, vjerujem da će taj dan brzo doći. U našoj A vrsti ima još puno vrhunskih igrača, svjetskih nogometnih klasa, ali Luka je za mene broj jedan, naš najveći nogometaš o povijesti”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.