Josip Brekalo odbio nositi vrpcu s duginim bojama kao znak ‘tolerancije prema homoseksualcima’: ‘Ne želim nositi taj simbol, ja sam kršćanin’

Foto: fah

Mladi hrvatski reprezentativac i igrač Wolfsburga Josip Brekalo jasno je izrazio svoj stav. Naime, kapetani Wolfsburga u ovoj sezoni na rukavu nose traku u duginim bojama kao simbol “tolerancije prema homoseksualcima”. No, Brekalo jasno poručuje da nikad ne bi nosio takvu vrpcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru”, poručio je.

Pojasnio je i zašto je na Instagramu lajkao negativne komentare o tom pravilu: “Nikada ne bih lajkao tako nešto. Očito se radi o problemu s mojim telefonom.”

Ovo je pravilo usvojeno na inicijativu kapetanice Nille Fischer. Direktor Jorg Schmadke rekao je da to čine kako bi dokazao da je “sportsko društvo koje se zalaže za tolerantno društvo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.