Britanski biciklist Simon Yates pobjednik ovogodišnjeg izdanja ‘Vuelta a Espane’

Foto: fah

Britanski biciklist Simon Yates (Mitchelton-Scott) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja “Vuelta a Espane” koja je završila u nedjelju, on je nakon 21 etape vožene diljem Španjolske ostvario 1:46 minuta bolje vrijeme od drugog Španjolca Enrica Masa (Quick-Step), odnosno 2:04 minute od trećeg Kolumbijca Miguela Angela Lopeza (Astana).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trijumf na “Vuelti” najveći je uspjeh 26-godišnjeg Yatesa kojemu je dosada najbolji rezultat na nekoj velikoj trotjednoj utrci bilo šesto mjesto s “Vuelte” otprije dvije godine. Yates je u svibnju ove godine odlično vozio na “Giru d’Italia” na kojemu je osvojio tri etape i bio vodeći u ukupnom redoslijedu od šeste do 18. etape, no u najtežoj dionici “Gira” dva dana prije kraja utrke doživio je spektakularni kolaps te je pao na konačno 21. mjesto ukupnog redoslijeda. Malo više od tri mjeseca kasnije na “Vuelti” nije dopustio da mu se ponovi takvo iskustvo već je upravo u 19. etapi voženoj u petak u Andori ostvario ključnu prednost u odnosu na najbliže rivale.

Za 23-godišnjeg Masa drugo mjesto također je najveći uspjeh u karijeri, dok je 24-godišnji Lopez po drugi put uspio završiti jedan “grand tour” na trećem mjestu, isti je rezultat ostvario i ove godine na “Giru”.

Zanimljivo, sve tri ovogodišnje trotjedne utrke osvojili su vozači iz Velike Britanije, i to tri različita vozača. Na “Giru” je trijumfirao Chris Froome, a na “Tour de Franceu” Geraint Thomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov najboljeg penjača ponio je Belgijanac Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), a najboljeg sprintera Španjolac Alejandro Valverde (Movistar).

Pobjednik posljednje, 21. etape vožene ulicama Madrida u dužini od 100.9 kilomtara bio je talijanski prvak Elia Viviani (Quick-Step) koji je u završnom sprintu bio brži od aktualnog svjetskog prvaka Slovaka Petera Sagana (BORA) i sunarodnjaka Giacome Nizzola (Trek).

REZULTATI,
21. ETAPA:
1. Elia Viviani (Ita/Quick-Step) 2:21:28
2. Peter Sagan (Svk/BORA)
3. Giacomo Nizzolo (Ita/Trek)
4. Danny van Poppel (Niz/LottoNL-Jumbo)
5. Marc Sarreau (Fra/Groupama-FDJ
6. Jon Aberasturi (Špa/Euskadi Basque Country-Murias)
7. Simone Consonni (Ita/UAE Emirates)
8. Matteo Trentin (Ita/Mitchelton-Scott)
9. Tom Van Asbroeck (Bel/Education First) –
10. Ryan Gibbons (JAR/Dimension Data) svi isto vrijeme
KONAČNI REDOSLIJED:
1. Simon Yates (VB/Mitchelton-Scott) 82:05:58
2. Enric Mas (Špa/Quick-Step) +1:46
3. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +2:04
4. Steven Kruijswijk (Niz/LottoNL-Jumbo) +2:54
5. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +4:28
6. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) +5:57
7. Rigoberto Urán (Kol/Education First) +6:07
8. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +6:51
9. Ion Izagirre (Špa/Bahrain) +11:09
10. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +11:11

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.