I britanski The Guardian odao priznanje Vatrenima: Modrić i Rakitić u udarnoj postavi dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva, Perišić blizu…

Foto: fah

Hrvatski reprezentativci nakon furioznog starta na Svjetskom prvenstvu  s tri pobjede u skupini, redom protiv Nigerije, Argentine i Islanda, oduševili su sportski svijet.  Naime, kako smo već pisali mediji diljem Europe, naravno, i izvan Starog kontinenta, pišu o Hrvatima koji igrom u Rusiji oduševljavaju poklonike ”najvažnije sporedne stvari na svijetu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala, u Nižnjem Novgorodu, na redu je danska reprezentacija, predvođena jednim od najboljih veznih igrača svijeta, zvijezdom Tottenhama, Christianom Eriksenom.  Nećemo nagađati tko je favorit u utakmici Hrvatska – Danska, jer u osmini finala Svjetskog prvenstva izraziti favoriti ne postoje, radi se o jednoj utakmici, koju može odlučiti i nekoliko čimbenika na koje ni sami igrači na travnjaku ne mogu u potpunosti utjecati. Da Hrvatska ima bolju, kvalitetniju reprezentaciju nema dvojbe. No, ima li i bolju momčad? Ako je vjerovati izborniku Zlatku Daliću

Kako igrači naše reprezentacije plijene pozornost ponašanjem i igrom na Svjetskom prvenstvu tako sve veći broj analitičara, trenera, novinara svjetskog kalibra, govori i piše o njima. Luka Modrić je, podsjetimo, po izboru poznatog FourFourTwo portala najbolji igrač natjecanja po skupinama. Posve očekivano. Naime, Modrić je i službeno, prema FIFA-i, proglašen najboljim igračem hrvatske pobjede protiv Nigerije, odnosno Argentine, a bio je i jedan od junaka pobjede Vatrenih protiv Islanda, u posljednjoj utakmici grupne faze.

Foto: Snimka zaslona/Guardian

Priznanje je zaslužio, i dobio ga, Ivan Rakitić. Rakitić na SP-u doista izgleda impresivno, samo da potraje, želja je svih hrvatskih navijača. Kad dobro igraju Rakitić i Modrić Hrvatska teško gubi utakmice. Prema izboru britanskog The Guardiana, koji se svojedobno ”proslavio” s nekoliko nekorektnih članaka o Hrvatskoj, Rakitć i Modrić izabrani su u prvih 11 dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom su slučaju zaslužili, no, što je s Perišićem, Rebićem, što je s hrvatskom obranom koja je u grupnoj fazi primila tek jedan pogodak i to tek iz kaznenog udarca?

”Izbornik Zlatko Dalić ima vjerojatno najtalentiraniju skupinu veznjaka u Rusiji s Modrićem i Rakitićem koji su se našli u našem timu. Treći dio njihove sredine je Ivan Perišić kojemu je za dlaku promaklo mjesto u našoj ekipi”, piše Guardian i daje tek djelomični odgovor. Svaka čast engleskoj ili belgijskoj reprezentaciji, no, za ono previjanje na travnjaku u posljednjoj utakmici grupne faze nisu zaslužili visoku ocjenu, barem na sa sportske strane, kao ni Francuzi i Danci.

U sredini terena svoje mjesto su pronašli još Kieran Trippier iz Engleske, Rus Aleksandr Golovin, Španjolac Isco…. U napadu su Harry Kane i Belgijac Lukaku.
Spomenuli smo obranu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obranu prema Guardianu čine Urugvajac Diego Godin, Šveđanin Andreas Granqvist i Švicarac Manuel Akanji. Na golu je Iranac Alirez Beiranvanda, inače golman koji je u okršaju s Portugalom obranio jedanaesterac Cristianu Ronaldu, a koji nije dobio mjesto u udarnoj postavi dosadašnjeg dijela prvenstva. Barem ne kako to vidi Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.