Bruno Marić: U Hrvatskoj ima boljih sudaca od Zwayera i nekih drugih

Foto: fah

U Studiju 4 gostovao je Bruno Marić, bivši predsjednik HNS-ove sudačke Komisije, a sada FIFA VAR instruktor. Komentirao je sudačke odluke na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne možemo biti zadovoljni suđenjem u završnoj fazi, niti slučajno. Suci su podbacili, da tako kažem, zbog pretjeranog umora, pretjerani dril te neprimjerena priprema. Na tom Europskom prvenstvu i Svjetskom prvenstvu bi oni koji delegiraju, trebali se okrenuti i na manje države. Pa i prema Hrvatskoj, istaknuo je.

Osvrnuo se i na utakmicu Engleska – Nizozemska.

– Osobno, uopće ne dovodim u pitanje, ono za mene nije kazneni udarac. Ali da je VAR soba propustila analizirati prethodni incident, a to je dodir lopte i ruke. To je bilo netom kaznenog udarca. Nisu reagirali i rekli da to ne može biti kazneni udarac. Jako, jako gruba pogreška, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je bila pogreška koja je izravno utjecala na plasman nekoga u finale Eura, dodaje.

Dotaknuo se i glavnog suca te utakmice Felixa Zwayera.

– Mislim da u Hrvatskoj postoje bolji suci i od njega i od nekih drugih koji sude. A nikada nisu dobili priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.