Budućnost hrvatskog nogometa u dobrim rukama, mladi Vatreni složni nakon velike pobjede: ‘Najbolja nagrada za sav trud…’

Foto: fah

Nogometna U-21 vrsta Hrvatske pobijedila je u kvalifikacijskoj skupini 1 u Puli Grčku s 2-0 (1-0) i gotovo sigurno osigurala završnicu EURA koji će se sljedeće godine održati u Italiji i San Marinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice, kojom je još jednom potvrđen veliki talent mladih hrvatskih nogometaša, igrači su proslavili pobjedu pjesmom, dugo su ostali u svlačionici te su u svojim izjavama upozorili na ono što slijedi za tri dana protiv San Marina. Naravno, svi su svjesni da su do ovog velikog uspjeha, koji je okrunjen pobjedom protiv Grčke i vjerojatnim plasmanom na Euro, stigli zajedništvom i velikom borbenošću.

Filip Benković odigrao je također jednu dobru utakmicu, nakon koje je rekao:

“Napravili smo stvarno velik uspjeh, Grčka je odlična momčad, nije bilo lako. Odigrali samo jako dobre kvalifikacije, odigrali nekoliko stvarno dobrih utakmica i zasluženo stigli na Europsko prvenstvo. Meni je ovo prvo veliko natjecanje u karijeri, nikada nisam zaigrao na nekom europskom i svjetskom prvenstvu, baš se veselim svemu tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je stvarno dobra generacija, tu će biti puno materijala za A reprezentaciju. Ali polako, idemo korak po korak, dan po dan, nigdje ne treba žuriti. Dobri smo, kvalitetni smo, evo mnogi kažu i najbolja generacija u povijesti. Sretan sam, sretno smo svi, znamo da smo napravili veliku stvar.”

Nakon utakmice strijelac prekrasnog drugog pogotka za Hrvatsku Josip Brekalo je kazao kako je ovaj trijumf najbolja nagrada za sav trud.

“Svi smo sretni i zadovoljni, ovo nam je najbolja nagrada za sav trud koji smo uložili u ovaj ciklus. Imali smo jako puno dobrih utakmica, kvalitetu i karakter, ali i da se na nas može ozbiljno računati u budućnosti. Malo smo slabije ušli u utakmicu, osjetio se neki pritisak, ali je poslije prvog gola sve bilo lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda smo pomislili da će biti lakše nakon njihovog isključenja, ali Grci su se nastavili boriti, trčati još i više. Bilo je teško, ali nas je nagradilo. Tako i mene tim pogotkom na samom kraju. Haha, evo među prvima sam izašao iz svlačionice, imam obitelj u Puli, pa ih jedva čekam sada sve vidjeti.”

Na vratima je siguran bio Josip Posavec.

“Mi već dvije godine stvarno naporno radimo i imamo sada, moglo bi se reći, jedan ‘mat’ za par dana koji stvarno moramo iskorisiti. Moram dečkima čestitati na ovoj utakmici, ali ne smijemo podcijeniti San Marino. Igrao sam stvarno pred puno više ljudi, ali kad igraš pred domaćom publikom za svoju zemlju to je zaista poseban osjećaj. Ovo mi je jedna od najljepših utakmica ikad…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred vratima je San Marino, Hrvatska je veliki, veliki favorit, no, Posavec upozorava:

“Trebamo se sad regenerirati. Znamo da smo kvalitetnija momčad od San Marina, ali ipak to treba pokazati na terenu. Ako uđemo u utakmicu kao danas ne bi trebalo biti problema. Vjerujem da ćemo za par dana biti još sretniji.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.