Burno u sudnici u Osijeku: Zdravko Mamić otkazao odvjetnicima, nastavak suđenja u srpnju, Lovren i roditelji svjedoče u rujnu

Foto: fah

Zdravko Mamić na početku današnje rasprave u suđenju braći Mamić posvađao se sa svojom odvjetnicom Jadrankom Sloković i Čedom Prodanovićem, koji je odvjetnik njegovog brata Zorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku ispitivanja svjedoka Saše Lovrena, oca hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena, Mamić je protestirao zbog načina na koji tužitelj Tonči Petković postavlja pitanja svjedoku.

Sudac Darko Krušlin ga je ponovno upozorio da mu je to zadnji put da ovako upada u riječ, na što je Mamić rekao: “Kažnjavajte koliko hoćete!”

Mamića je uputio izvan sudnice, a kada su Sloković i Prodanović pokušali su umiriti Mamića, no on se naljutio još više, te se počeo derati na njih, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu kako hoću! Moja je koža u pitanju! Kupite se, nećete me više ni braniti. Otkazujem vam punomoć!”, poručio je Mamić, a oni su mu odgovorili: “Mi otkazujemo punomoć i nećemo pod ovim uvjetima sudjelovati ovdje”.

Sudac je nakon svega u zapisnik sve što se do tada događalo i potom pozvao sve nazočne da napuste raspravnu dvoranu. Za vrijeme stanke će donijeti konačnu odluku o tome što će biti s današnjom raspravom. Osim Saše Lovrena, za danas su predviđena svjedočenja njegove supruge Silve te našeg reprezentativca, igrača Liverpoola i njihova sina Dejana, koji su došli na sud.

Sudac Krušlin odlučio je da će se današnja rasprava prekinuti, a novi susret zakazao je za 3 i 4. srpnja, te je uputio Zdravka Mamića da sudu dostavi ime novog branitelja, a ukoliko to ne učini u roku od osam dana bit će mu dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Lovren i njegovi roditelji, iako su se pojavili i danas, svjedočit će tek 1. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.