Švedski branič Lindelof prvo pojačanje Manchester Uniteda

Foto: fah

Dosadašnji branič portugalske Benfice, 22-godišnji švedski nogometni reprezentativac Victor Lindelof, prema pisanju britanskih medija trebao bi u srijedu postati novim članom Manchester Uniteda te tako postati prvim pojačanjem momčadi Josea Mourinha tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da je vrijednost ovog transfera 35 milijuna eura, a Lindelof bi tijekom dana trebao stići u Manchester na liječnički pregled i na dogovor oko osobnih uvjeta prijelaza.

Mladi je nogometaš još sinoć bio sa reprezentacijom u Oslu, ali nije ulazio u igru tijekom prijateljskog dvoboja s Norveškom koji je završio 1-1.

Lindelof je od 2011. godine u Benfici, a prije dvije godine je potpisao ugovor koji ga je za klub iz Lisabona vezao do 2020. godine. Za prvu momčad Benfice odigrao je ukupno 73 utakmice u svim natjecanjima te postigao dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U švedskoj reprezentaciji je debitirao u ožujku 2016. godine te nastupio 12 puta u nacionalnom dresu, u kojem je postigao jedan pogodak. Bio je među reprezentativcima na posljednjem Euru, gdje je bio standardnim članom prve momčadi, ali Švedska je natjecanje završila već u prvom krugu nakon poraza od Italije (0-1) i Belgije (0-1) te uz samo jedan osvojen bod protiv Republike Irske (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.