Čačić: Bolje da smo izgubili od Šibenika sad, nego u Kupu

Foto: fah

Dinamo je na Šubićevcu poražen od Šibenika s 2:1, što je Modrima tek drugi poraz sezone. Trener Ante Čačić čestitao je domaćinu na pobjedi, ali i upozorio da su razmirice u Dinamu utjecale na momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad se izgubi utakmica, ne mogu biti zadovoljan, ali moram čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi, koja je posljedica olako primljenih golova. Mi smo kroz dominaciju htjeli doći do vodstva, ali nismo uspjeli. Šibenik je bio dobro organiziran i žilav, a istovremeno je činio sve da nam zaprijeti i uspio je, rekao je Čačić i objasnio izmjene i taktiku u durgom poluvremenu:

– U drugom poluvremenu smo malo promijenili formaciju, ali radili smo previše tehničkih grešaka zbog kojih nismo dolazili u prave prilike. Ima još puno utakmica, no još jednom moram naglasiti da je domaćin zasluženo pobijedio. Nismo računali na poraz, ali i porazi su sastavni dio nogometa, rekao je.

O tome je li situacija u klubu utjecala na njegove nogometaše kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stalno govorim da se želim držati dalje od svega toga, ali u zadnja dva dana medijski fokus bio je prejak i moguće je da neki igrači nisu bili dovoljno fokusirani na utakmicu. Ne tražim opravdanja, neću ni ovaj put, nedostajali su nam neki važni igrači, ali Dinamo ima dovoljno dobrih nogometaša i jednostavno smo i bez njih morali smo bolje izgledati.

– Ako smo već morali izgubiti od Šibenika, onda bolje da je to bila ova utakmica nego sljedeća (u Hrvatskom kupu, op.a.), zaključio je trener Dinama.

Stefan Ristovski čestitao je Šibeniku i upozorio da prvenstvo još nije gotovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam Šibeniku na zaslužena tri boda. Kad igraš protiv ovakvog protivnika, koji se bori za opstanak, ma i to nije bitno nego protiv Dinama svi daju maksimum. Prvenstvo očito još nije gotovo, ali ništa, idemo dalje i spremamo se za Istru, rekao je Ristovski i dodao:

– Ciljevi su jasni, prvenstvo i kup, ova klub to godinama radi i radit će. Moramo se sad koncentrirati i staviti si u glave da još ništa nije gotovo, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.