Čačić čestitao juniorima Hajduka, kritizirao terene, pa progovorio o mogućoj smjeni i Šimiću

Foto: fah

Dinamo u nedjelju u 17:30 na Maksimiru protiv Rijeke igra derbi 26. kola SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener Dinama Ante Čačić. Na početku je čestitao juniorima Hajduka, koji su se plasirali u polufinale Lige prvaka pobjedom protiv Borussije Dortmund u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ispred nas je jedna vrlo bitna utakmica, ali prije toga bih čestitao Hajdukovim juniorima na pobjedi protiv Borussije. To je bila jedna odlična promocija hrvatskog nogometa koji veseli sve nas koji volimo hrvatski nogomet”, rekao je trener Dinama u uvodu presice.

Kritika terenima

Čačić se osvrnuo i na stanje terena u nekim dijelovima Hrvatske.

“Igrati ozbiljan nogomet na terenima u Šibeniku i Puli je nemoguće. Dovedite Arsenal tamo i vidjet ćete kako će igrati. To je problem za hrvatski nogomet, igranje na podlozi koja nije odgovarajuća”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Juniori Hajduka nakon neviđene drame u polufinalu Lige prvaka!

Priče o smjeni

Govorio je i o pričama o njegovoj smjeni.

“Dinamo je ostvario sve sportske ciljeve. Osvojio je prvenstvo, igrao je Ligu prvaka, berićetna godina u potpunosti s financijske strane. U reprezentaciji smo imali četiri igrača na SP-u, u nju smo vratili Petkovića koji je zabio Brazilu, a Oršić za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković je bio među najboljim golmanima turnira. U ovoj sezoni suvereno držimo prvo mjesto, imamo pozive u mlađim reprezentacijama za 21 igrača i Dinamo nije ni u kakvim problemima. Dinamo je ušao u rezultatsku rupu zbog okolnosti koje sam rekao”, kaže Čačić.

“Za trenera su najvažniji porazi. Kad se pobjeđuje, svi su zaslužni, ali kad se gubi, najveća odgovornost je na treneru i on je taj koji mora davati odgovore i koji mora vratiti momčad na pravi put. Ponavljam, Dinamo u obje utakmice ove zadnje nije posrnuo, nego smo na takvim terenima limitirani”, dodaje.

> Šimić o velikom problemu Dinamove škole, Bobanu u klubu i susretu s igračima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Šimiću

Osvrnuo se i na priče o sukobu s Darijem Šimićem.

“Ovo je ozbiljan klub već godinama, da nije, ne bi bio gdje je. U ovom klubu svatko zna što radi i u svačijem resoru postoji odgovornost, pa tako i moja u funkciji trenera i sportskog direktora. Šimić? Ja sam isključivo fokusiran na derbi.

Dario Šimić je dijete ovoga kluba koji je kroz klub i reprezentaciju proslavio hrvatski nogomet. On nije došao ovdje razgrađivati ono što je dobro, nego nadograđivati ga. Nema nikakvog rata u Dinamu, mi smo svi u zadatku dobrog Dinama, a Dinamo je trenutačno jako dobar.

Šteta da se nakon ove skupštine stavio fokus puno više na skupštinare i članove uprave nego na neposredne proizvođače. To je možda maknulo fokus nekih igrača s lopte i terena na ovo što je njima manje bitno”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.