Čačić: Cilj nam je Liga prvaka i povratak Kupa u Zagreb

Foto: fah

Nogometaši Dinama danas su započeli s pripremama za sljedeću sezonu. Nakon nikad neizvjesnije završnice prvenstva, Dinamo u novu sezonu ulazi s Antom Čačićem kao glavnim trenerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, prvenstvo i Kup glavni su ciljevi za sljedeću sezonu: 

– Ambicije se ne mijenjaju kad je Dinamo u pitanju. Učinit ćemo sve da se konačno domognemo Lige prvaka, vratiti Kup u Zagreb, očuvanje i potvrda naslova je primat u hrvatskom nogometu. Meni je obaveza da Dinamo igra rezultatski uspješan nogomet, ali i da razvijamo igrače. Danas počinjemo pripreme, deset igrača je sa svojim reprezentacijama. Dečki su zdravi, vratili su se Štefulj Perić, još čekamo Bulata.

Nema prodaje ključnih igrača dok se ne izbori Europa: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stožerni igrači se ne prodaju dok Dinamo ne napravi sve što je potrebno da ostvarili plasman u Ligi prvaka.

O Drmiću i Ljubičiću: 

– O Drmiću ne treba previše govoriti, nadam se da će nastaviti tako i u Dinamu. Ljubičić je mladi, vrlo potentni igrač, pojačat će konkurenciju u veznom redu, bit će poticaj za sve da igraju još bolje. Novi igrači? Teško je reći, imamo mi u sebe dovoljno kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je trener Dinama i mladog Šutala: 

– Šutalo je skrenuo pozornost na sebe u Dinamu i mladoj reprezentaciji. On je mlad igrač, ali u njemu vidim stožernog igrača Dinama i reprezentacije.

Neki igrači će napustiti Maksimir: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dovoljan je 21 igrač plus tri golmana, eventualno još koji mladi igrač. To je moje geslo. Ne treba nam više igrača u svlačionici, to bi narušilo atmosferu u svlačionici. Neće biti lako otpisati neke igrače, ali odluku ćemo donijeti kad se vrate svi.

Dinamo će na pripreme u Sloveniju, a čekaju ga prijateljske utakmice sa Spartak Trnavom i Škendijom, nakon priprema čeka ih težak raspored i utakmice svako tri dana, novinare je zanimalo i kako će kombinirati napadačko dvojac Drmić – Petković.

– Ima jako puno utakmica, neću izmišljati mjesta za igrače zato što se zovu kako se zovu. Igrat će svatko na svojoj poziciji, na kojoj smatram da je najbolji. Od Petkovića ću tražiti da bude prava devetka. Ne razmišljam o tome da obojica moraju biti u isto vrijeme na terenu, piše HRT.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.