Čačić: Ne odlazim u mirovinu, a siguran sam da će Petković igrati na SP-u

Foto: fah

Nogometaši Dinama su u prošlom kolu osigurali naslov prvaka Hrvatske pobijedivši Šibenik u gostima. U zadnjem kolu Prve HNL čeka ih ljutiti rival Hajduk, drugi na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ova utakmica nema rezultatskog značaja, obje momčadi žele pobjedu, Modri žele pred rasprodanim Maksimirom proslaviti nikad teže izborenu titulu prvaka. S druge strane, Hajduk će tražiti novu pobjedu na Maksimiru ove sezone, kako bi u pozitivnom duhu dočekali finale kupa idući tjedan.

Susret je na rasporedu u subotu od 20 sati, a najavio ga je trener Modrih, Ante Čačić:

– Ispred nas je zadnje kolo, utakmica protiv vječitog rivala, derbi bez obzira na to što je prvenstvo riješeno. Ova utakmica će biti natjecateljski i dalje bitna jer nam dolazi Hajduk koji se izdigao. Mi ćemo učiniti sve da pred svojim navijačima dođemo do prve pobjede ove godine nad Hajdukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znamo da ove godine nismo još slavili u derbiju s njima, nismo ni gola postigli. Imamo dva poraza i jedan neriješeni ogled.

Zahvalio se navijačima:

– Želim se zahvaliti svim našim navijačima koji su nam bili podrška tijekom cijele sezone, posebno sada u završnici, očekujem da ćemo imati i veliku podršku u subotu, interes je velik i mi im želimo pokloniti pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo neće moći računati na Ristovskog i Théophile-Catherina, vraća se Mišić:

– Imali smo jedan opušten radni tjedan, nakon Šibenika smo imali pravo slaviti s našim navijačima osvajanje i potvrdu naslova. Momčad je u dobrom raspoloženju, učinit ćemo sve da napravimo dobar rezultat i učinit ćemo sve da dođemo do pobjede uz sav respekt prema Hajduku.

Je li momčad spremna i dovoljno motivirana?

– Učinit ćemo sve da budemo na visokom nivou. Veseli me da su oni tako dobri, sutra će biti praznik nogometa. Ja kad sam bio u Dinamu prije 10 godina, ne smijem ni reći koliko je navijača bilo na proslavi naslova. Imamo imperativ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost na klupi Dinama:

– Ja ne idem u trenersku mirovinu nakon ove sezone, a moj ugovor s Dinamom traje do sutra nakon utakmice s Hajdukom. Što će biti dalje, to ćemo vidjeti.

O Šutalu i nepozivanju Petkovića:

– Ja sam bio izbornik i pokušavam se staviti u ulogu Dalića koji je vrlo uspješan. Ja se neću previše petljati, imam puno povjerenja u njegov odabir. Drago mi je da je Šutalo na listi, a što se tiče Petkovića, siguran sam da on nije otpisan. Možda je to i dobra odluka, ako se mene pita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

– Petković je iza sebe imao relativno lošu sezonu, on je igrač koji nije imao dovoljno odmora. Radi se o klasnom igraču, siguran sam da ćemo ga gledati na Svjetskom prvenstvu. Ima kvalifikacije s Dinamom, prvenstvo koje će biti u tijeku. Mislim da ima vremena da pokaže kakva je klasa, Hrvatska nema u ovom trenutku takvog igrača, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.