Čačić: Ni u jednoj utakmici nismo bili podređeni – ne ovisimo o nikome osim o sebi i možemo uspjeti

Foto: HNS

Na dan okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije, izbornik Ante Čačić održao je konferenciju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po zagrebačkom okupljanju u ponedjeljak, Vatrene očekuju posljednji dvoboji u Skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, protiv Finske 6. listopada u Rijeci te protiv Ukrajine 9. listopada u Kijevu.

S prvotnog popisa izbornika Ante Čačića zbog ozljede je otpao Borna Barišić, a zbog problema s leđima za Finsku neće konkurirati niti Dejan Lovren. Stoga je iz mlade reprezentacije pozvan Duje Ćaleta-Car, dok će se o Nikoli Kaliniću odluka pasti u ponedjeljak, nakon pregleda aduktora magnetskom rezonancom u Milanu.

“Na svakom okupljanju imamo određenih poteškoća. Lovren igra bez treninga, uz pomoć injekcija i tableta, te mu nakon svake utakmice treba vremena za oporavak. Vidjet ćemo hoće li biti spreman za Ukrajinu. S Kalinićem smo se čuli i dogovor je da ćemo sve planirati poslije pregleda. Pivarić je uganuo gležanj, ali poznavajući njega siguran sam da će biti spreman”, ispričao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realizacija će se, nada se izbornik, popraviti.

“Rekao sam odmah poslije Turske da sam siguran da će igrači u rujnu popraviti realizatorsku formu. Zabijali su Mandžukić, Kalinić, Perišić, Brozović, i time potkrepljujem svoj optimizam. Bez obzira na poteškoće, imamo izbor igrača koji može odgovoriti na sve zahtjeve te možemo odigrati na svojoj razini – tada nas rezultat neće mimoići – i s čelne pozicije otići u Rusiju”, kaže.

Iako bi Ukrajina mogla biti ključan protivnik, sve su misli usmjerene na sraz s Fincima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U dobrom su raspoloženju, nemaju što izgubiti protiv nas i bit će rasterećeni. Nitko ih nije uvjerljivo svladao u ovim kvalifikacijama, uključujući i nas, bit će ponovno disciplinirani i moramo ih shvatiti krajnje ozbiljno. Tek nakon Finske počinju pripreme za Ukrajinu. Veseli nas igranje na Rujevici, gdje nas čeka kvalitetna podloga, a protiv suparnika koji će čekati na svojoj polovici trebamo brzu igru, brzi protok lopte i vjerujem da ćemo to uspješno apsolvirati. Analizirali smo Fince, imamo dosta saznanja, no najviše će se pitati nas”, ističe Čačić.

U Ukrajini će Vatreni imati i podršku nekadašnjeg kapetana Darija Srne, dok će domaćin biti pojačan Brazilcem Marlosom.

“Srna je uz nas, kao i mi uz njega. Marlos igra u kvalitetnom klubu, ima kontinuitet, ali on je novo lice u reprezentaciji te nemamo razloga za strah bez obzira na sastav Ukrajine. Hrvatska ima kvalitetne pojedince, ima kvalitetnu momčad i poziciju koja joj daje za pravo da ustraje na svom planu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska niti u jednoj utakmici nije bila u podređenom položaju, a u Turskoj smo izgubili na nesvakidašnji način. Na Islandu nismo bili na potrebnoj razini, ali opet nismo zaslužili izgubiti – primili smo pogodak ramenom, gotovo iz nehaja. Ipak, ne ovisimo o nikome, nego samo o svom angažmanu i vjerujemo da možemo uspjeti. Imamo dovoljno razloga za to, imamo kvalitetu i motiv, a niti jedna reprezentacija u skupini nije igrala bolje ili učinkovitije. Glavu gore, važno je jedino da će Hrvatska ići u Rusiju”, zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.