Čačić uoči Malte: Igrat ćemo napadački, moramo upisati tri boda

Zagreb, 09.10.2015 - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije pred sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko nogometno prvenstvo izmeðu Hrvatske i Bugarske. Na slici izbornik Ante Èaèiæ nadgleda igraèe tijekom treninga. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Nakon uvjerljive pobjede protiv Bugarske, izbornik Hrvatske Ante Čačić je u nedjelju kazao da se igrači sada moraju fokusirati na Maltu i s pobjedom pokušati izboriti izravan plasman na Euro 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjeli smo razigranu i rastrčanu Hrvatsku, momčad koja u 93. minuti uklizava kod korner zastavice. Igrači su iskoristili sve bugarske slabosti, a nagrađeni su visokim rezultatom i siguran sam da su obradovali sve poklonike nogometa, te zaslužuju čestitke. No, sada se moramo u najkraćem roku prebaciti na Maltu, tamo moramo pečatirati ova tri boda i tako učiniti sve sa svoje strane da odemo izravno na EP”, izjavio je izbornik Ante Čačić na konferenciji za novinare.

Utakmica se zbog kazne Uefe igrala na praznom maksimirskom stadionu. Zbog lakše ozljede Luka Modrić propustio je nedjeljni trening, a u konkurenciju za susret s Maltom vraća se Ivica Olić, koji je odradio kaznu zbog kartona.

“Vidjet ćemo u zadnja dva treninga hoće li biti promjena u sastavu jer opet moramo težiti dominaciji, što će zahtijevati mnogo energije. Imamo neka neugodna iskustva s Malte, a oni će kao domaćini napraviti sve da se od kvalifikacija oproste s ponekim bodom. Na Malti nas očekuju drugačiji klimatski uvjeti, ali igrat ćemo napadački, s visokom obranom i okomitim loptama za završnicu”, napomnije Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je pohvalio igru Nikole Kalinića, ali nije htio nikoga posebno izdvajati već je rekao da je zadovoljan ekipom i da se “radi o karakternim momcima koji s ponosom nose hrvatski dres. Dobro znaju što reprezentacija znači građanima.”

Izbornik se osvrnuo i na susret Italije i Norveške: “Željeli bismo da nam Italija bude saveznik. Italija je kvalitetnija, igra kod kuće i ne vjerujem da će se opustiti. Pobjeda Norveške bila bi veliko iznenađenje.”

HNS upozorio navijače da ne putuju na Maltu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza još jednom je upozorilo da hrvatski navijači na utakmici protiv Malte neće moći kupovati ulaznice te ih moli da ne putuju na Maltu.

“Podsjećamo da je nakon više teških incidenata, a iz razloga ostvarivanja željenog sportskog rezultata, HNS odlučio ne organizirati tzv. gostujuću tribinu na susretima protiv Azerbajdžana i Norveške te na predstojećem susretu na Malti. Sustav prodaje ulaznica na Malti ne predviđa prodaju ulaznica hrvatskim navijačima te još jednom molimo naše navijače da se suzdrže od putovanja i pokušaja kupnje ulaznica. Naime, Nogometni savez Malte je odlučio ne prodavati ulaznice za hrvatske državljane te će provoditi striktnu kontrolu posjedovanja ulaznica i osobnih dokumenata,” poručili su iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.