Čanadi: Velika je stvar za Šibenik uopće doći do finala

Zagreb, 14.5.2023 - Utakmica 34. kola HNL-a Dinamo - Šibenik na stadionu Maksimir. Na slici trener Šibenika Damir Čanadi. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Nogometaši Šibenika u svom drugom finalu Hrvatskog kupa poraženi su na Rujevici od Hajduka koji je obranio naslov pobjedom od 2:0. Trener Šibenčana Damir Čanadi izjavio je kako je finale veliki uspjeh te je čestitao svojim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prema naprijed nismo bili dovoljno konkretni da dovedemo Hajduk u neke probleme, nismo iskoristili brzinu Dolčeka i Špeljaka. Taktički smo bez lopte odigrali dobro, Hajduku nismo dali gotovo ništa, a volio bih i ja imati u napadu igrača poput Livaje, tada bismo i mi mogli nešto. Prvi smo pogodak primili iz odbijene lopte, drugi iz kaznenog udarca. Ponosan sam na momčad, danas su pokušali dati sve od sebe. Bili su organizirani i čvrsti, htjeli smo do 75. minute izdržati s 0:0 i onda pokušati s izmjenama, prenosi HNS riječi trenera Šibenika Damira Čanadija.

Strateg Šibenčana smatra kako je finale veliki uspjeh.

– Nismo bili preplašeni, nego se vidjela kvaliteta Hajduka. Igrači sanjaju ovakva finala i žive za njih, Šibenik ih dugo čeka i velika je stvar za naš klub uopće doći do finala. Pobijedili smo Dinamo i Goricu, i to treba cijeniti. Rekli smo još u veljači da ćemo dati sve od sebe, čak i ako ispadnemo iz lige, a sad klub ima priliku stabilizirati se kroz drugu ligu nakon ovih turbulencija, graditi nove temelje. Nije sve loše, planiraju se i novi tereni i drugi dobri potezi, rekao je Čanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se na svoju budućnost u Šibeniku

– Htjeli smo igrali uravnoteženo. Pokušali smo, ali nedostajalo nam je kvalitete. Ovim dečkima je ovo prva sezona u prvoj ligi, a nemamo ni širinu kadra za uvođenje dodatne energije s klupe. O mojoj budućnosti u Šibeniku još nismo pričali, razgovarat ćemo konkretno i otvoreno ako klub želi dalje raditi sa mnom. Imam i ja svoje ideje, a možda mogu jednom i knjigu napisati o tome što smo sve prošli, dodao je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.