Carević izdvojio ključni trenutak i ključni dvojac derbija na Rujevici

carević
Foto: snimka zaslona

Događanja u 30. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva, u kojem je najzanimljiviji bio derbi Rijeke i Dinama na Rujevici, su u emisiji Stadion prokomentirali Mario Carević i Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svako kolo je bitno. Vidjeli smo odličnu utakmicu na Rujevici, bilo je i drugih dobrih utakmica i poteza, rekao je u uvodu Carević.

– Iz sudačke perspektive ovo kolo nećemo pamtiti, bilo je nekoliko situacija koje smo izdvojili, no nećemo ga pamtiti po nekoj velikoj pogrešci, smatra HRT-ov sudački ekspert Strahonja.

Kako Carević vidi derbi i veliki preokret Dinama protiv Rijeke, čime u Modri zadržali vodeću poziciju na ljestvici, dok se Rijeka, takav je dojam, oprostila od bitke za naslov?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno odlična utakmica i odličan ambijent. Podijelio bih je na par faza. Prva je pripala Rijeci, koja je ušla puno bolje i agresivnije. Ta faza trajala je 30-ak minuta. Rijeka je bila impresivna u kontroli utakmice, nije odavala nikad dojam panike, sve probleme rješavala je kroz pas. Dinamo nije imao odgovor sve dok nije promijenio sustav u 4-3-3, od tada je bio puno konkurentniji. Ugodno sam iznenađen kako su se Riječani nosili s pritiskom, nagradio ih je onda i taj gol, a kad tako rano zabiješ dobiješ dodatnu dozu samopouzdanja, sve je na početku išlo na njihov mlin, rekao je Carević.

Dinamov kadar

Rijeka je bila bez Pavičića i Vučkića, dvojice u dobroj formi, no, za razliku od Dinama, nema širok kadar da nadoknadi takav dvojac.

– Naglašavamo od prve emisije da Dinamo ima najširi i najkvalitetniji kadar i u ovakvim utakmicama to se vidi. Rijeka je pala od 70. minute, nije više imala snage, i to je Kopić primjetio i ubacio ofanzivno orijentirane svježe igrače i time prelomio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ključni trenutak je 61. minuta, odlična šansa Drmića i fenomenalna obrana Livakovića. Da je tu bilo 2:0 vjerojatno bi utakmica otišla posve drugim tijekom, smatra Carević, koji je istaknuo dvojicu igrača Dinama:

– Meni je Šutalo prototip top-stopera, ima brzinu i inteligenciju i moram ga pohvaliti. Kako odmiče prvenstvo igra sve bolje. A Ademi je stvarno pokretač ovog Dinama, ne samo kvalitetom, jer recimo u ovoj utakmici nije bio u top-formi, imao je dosta ozljeda, no je jednostavno rođeni lider, on vuče ovu ekipu.

– Nije bilo loše suđenje, rekao je Marijo Strahonja, no izdvojio ipak tri detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 39. minuti duel u kaznenom prostoru i igrač Dinama pada.

– To su nogometno prihvatljiv kontakti, ni riječi o prekršaju.

U nadoknadi prvog dijela igra je zaustavljena taman kad je igrač Rijeke krenu u kontru, no ni tu nema problema:

– Nadoknada je trebala biti tri minute, sudac mora sačekati kraj napada jer se korner izveo oko 2.45, no čim se situacija okrene i napad završi tu je kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi bilježimo dobru intervenciju VAR-a nakon što je Anton Krešić laktom udario Emrelija, a sudac se odlučio na crveni karton nakon pregleda snimke:

– Odlična intervencija VAR-a i izravan crveni karton zasluženo zbog udaranja, zaključio je Strahonja.

Pobjeda Osijeka u Koprivnici

– Rutinska pobjeda Osijeka, revanširali su se za poraz doma od Slavena 1:2. Osijek je imao problema, bilo je izostanaka, ali imaju oni širinu kadra. Slaven je imao šansi, pogotovo Zvonarek na otvaranju. Osijek pak igra direktan nogomet, na rezultat, nekome se to sviđa, a nekome ne, kaže Carević.

Marijo Strahonja iz ovog susreta nije imao što izdvojiti:

– Značajna Pajačeva utakmica, ima iskustva i poznaje obje ekipe, dobro je vodio i bio pravovremen i dobro je sudio.

Hajduk jedini domaćin s tri boda, iako  teže od očekivanog

– Čupavo je kad dođeš do pobjede u 87. minuti, onda to izgleda tako, ali natopljeni travnjak i jak vjetar nisu išli u prilog ovoj utakmici. Moram naglasiti da je Hajduk kod 1:0 imao dobre situacije da ode na 2:0, isto je s druge strane Šibenik kod 0:0 imao šansu Grezde i kod 1:1 šansu Marina.Kad primiš onakav gol kao Hajduk, uvuče se nemir, pa onda šansa Marina u sljedećem napadu… Dojam je dobar, no imperativ u svakoj utakmici sputava igrače. Činjenica je da je Hajduk u zaostatku od par bodova i bilo kakav kiks značio bi ispadanje iz utrke za prvaka. Igračima nije psihološki lako, to se vidi na terenu. Kad su zabili drugi gol vidjelo se kako teret pada s leđa, kaže Carević.

Hajduku slijedi Gorica u petak i onda Dinamo u srijedu, što će biti utakmica istine za Splićane.

Suđenje i ovdje bez izdvojene situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.