O rukometašima Zagreba: Nismo na željenom nivou, treba nastaviti raditi

Foto: snimka zaslona

Rukometaši Zagreba nakon dva vezana poraza u Ligi prvaka, na gostovanju kod norveškog Kolstada te kod kuće od mađarskog Szegeda, pomalo imaju imperativ slaviti u srijedu. No, zadatak je više nego težak. U Arenu dolazi europski gigant Barcelona, prevođena vratarom Pérezom de Vargasom, Francuzom Dikom Memom te slovenskim “bombarderom” Blažom Jancom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi nas gledaju drugačijim očima”

U emisiji Stadion gostovali su trener Andrija Nikolić te njegov pomoćnik, koji je prestao s aktivnim igranjem, proslavljeni Ivan Čupić.

– Zagreb mi je dao šansu preko noći, Andrija me uzeo u svoj stožer, imam što za naučiti i raditi. Prvi posao na ovako velikom nivou, Liga prvaka, nisam mogao poželjeti bolji klub te boljeg suradnika u Andriji, ističe Čupić.

Trener Nikolić osvrnuo se na poraz od Szegeda, 30:35, što zapravo navijači nisu očekivali, a nakon uvjerljive pobjede u Areni nad favoriziranim Aalborgom u 2. kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nešto nam još malo fali, je li to određena forma određenih igrača, a koji su nas navikli prošle godine. Da li forma općenito, tu smo još u nekom minusu. No, moramo biti svjesni da je grupa stvarno teška, da su to top momčadi, ističe.

Zagrebaši imaju problema u susretima, doživljavaju velike padove.

– Svi nas gledaju drugačijim očima, mi preko godinu dana nismo izgubili u Areni, do ovoga poraza protiv Szegeda. Nismo još našli način kako da skratimo crne rupe. Ovakva grupa, ovakve ekipe, to oni prelome, dočekaju svoju šansu. U ovakvim utakmicama nema praštanja, poruka je Ivana Čupića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Barcelona je vrhunska momčad”

U lošoj je formi Miloš Kos, jedan od najvažnijih igrača prošle sezone.

– On je odličan igrač i čovjek, on će sigurno doći, samo ga treba dočekati. Nadam se da će to biti u srijedu protiv Barcelone, ističe trener Nikolić.

Dolazi Barcelona koja je čak 12 puta bila prvak Europe, a ove je sezone vodeća momčad skupine koja ima sve četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vrhunska momčad i igrači, jako puno golova zabijaju iz tranzicije. Morat ćemo biti disciplinirani u napadu, morat ćemo biti na visokom nivou. Vraćanje u obranu će morati biti vrhunsko, ističe trener Andrija Nikolić.

Kako se brzo podići protiv vrlo jake Barce, a nakon neugodnih poraza.

– Kroz edukaciju, razgovor, pokušavamo doći do njihove glave. Jednostavno padovi su normalni. Nije poanta koliko puta padneš nego koliko se brzo digneš. Moramo se dizati kao kolektiv, gurati jedan drugoga. Vjerujem da će se ekipa dići, da ćemo biti dobri. U ovom trenutku nismo na željenom nivou i trebao nastaviti raditi te vjerovati, dodaje Ivan Čupić.

Kratko su se osvrnuli i nastup rukometaša na Olimpijskim igrama u Parizu te na ono što predstoji na reprezentativnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nadam se da će složiti dobru momčad i ekipu i da ćemo gledati jednu dobru, kvalitetnu Hrvatsku. Nadam se da će biti borba za medalju na SP-u kojemu smo domaćini, smatra Ivan Čupić.

– Nešto nedostaje, nadam se da ćemo se ponovno vratiti u borbu za medalju, vjerujem da će Dagur Sigurdsson uspjeti sa svojim stožerom to posložiti, smatra Andrija Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.