Legendarni Patrik Ćavar: ‘Odao bih priznanje igračima na herojskom nastupu’

Foto: snimka zaslona

Hrvatska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu nakon što je u finalu bila bolja Španjolska. Ekipa je ispraćena s malim očekivanjima i ambicijama. Igrači i Lino Červar ipak su uspjeli postići zajedništvo i osvojiti srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski uspjeh rukometaša za Temu dana komentirali su direktorica ženskog rukometnog kluba Lokomotiva Klaudija Bubalo i bivši hrvatski rukometni reprezentativac Patrik Ćavar koji se javio iz Metkovića.

– Mislim da su naši napravili sjajan uspjeh iako smo svi priželjkivali to zlato, ovo srebro je više nego u redu. Odao bih priznanje igračima na herojskom nastupu, na sjajnom turniru i definitivno ih treba dočekati u Hrvatskoj kao da su osvojili Europsko prvenstvo, rekao je Ćavar.

Bubalo smatra da ne treba biti kritičan te da je cijelo prvenstvo na leđima iznijelo sedam, osam igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Na Prvenstvo su otišli s velikim brojem problema, svaki dan nakon treninga je bila vijest da se netko ozlijedio od stožernih igrača koji su trebali ponijeti dio tereta. Zbog toga, ovo je fenomenalan uspjeh. U petak smo igrali 80 minuta i borili se, sigurno da je to ostavilo traga na igračima fizički, ali i psihički. Danas je bila slična utakmica, u petak je doza sreća bila naša, a no danas se okrenula na španjolsku stranu, rekla je Bubalo.

– Ako moramo izdvojiti jednu utakmicu, izdvojio bih ovu protiv Norveške koju su odradili na pravi način. Neizvjesna utakmica do zadnje sekunde, nije se znalo tko će pobijediti. No, sve utakmice su naši dobro odradili na prvenstvu, ali nažalost, ostali smo kratki za dva gola. Čestitike našima, s druge strane je bila jako dobra i iskusna ekipa koja je u ovoj utakmici za malo bila bolja od nas te čestitam i njima o naslovu, kaže Ćavar.

Bubalo je istaknula ulogu kapetana Domagoja Duvnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne samo da je proglašen za MVP-ja, bila ga je milina gledati na koji način surađuje i komunicira sa suigračima. Nije dozvolio da ekipa padne, ima tu dosta dečkiju kojima je ovo bilo prvo prvenstvo ili prvo veliko prvenstvo i nemaju puno iskustva. Vraćali su se iz minusa i Duvnjak prvi, kao kapetan, nije dozvolio ga ekipa potone i, baš ih je bilo lijepo za gledati. Zato mi je još više žao što nije još bilo malo sreće za to zlato, kazala je Bubalo.

Domagoj Duvnjak proglašen je za najkorisnijeg igrača Europskog prvenstva, dok je Igor Karačić uvršten u idealnu postavu prvenstva na poziciji srednjeg vanjskog igrača.

– To nisu mala priznanja, čestitam svim našim reprezentativcima, a posebno Domagoju Duvnjaku koji je srce i duša naše reprezentacije, na njemu trebamo graditi temelje za uspjehe u budućnosti, rekao je Patrik Ćavar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.