Objavljeni detalji nesreće u kojoj je stradao Kobe Bryant: “Vlažnost zraka bila je gotovo 100 posto, što govori da je zrak bio poput juhe”

Foto: Twitter

Jedan od najvećih košarkaša u povijesti, zvijezda NBA-a i LA Lakersa Kobe Bryant poginuo je u stravičnoj nesreći nakon pada privatnog helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strani mediji pišu o mogućim uzrocima nesreće.

“Vlažnost zraka bila je gotovo 100 posto, što govori da je zrak bio poput juhe. Bilo je vrlo maglovito!”, rekao je Michael Guy za CNN.

Navodno je pilot helikoptera bio upozoravan da leti prenisko, piše NY Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vremenski uvjeti u nedjelju ujutro nisu zadovoljavali minimalne uvjete za letenje policije u Los Angelesu”, rekao je glasnogovornik Josh Rubenstein CNN-u.

Jasno je da je bilo “nestabilnosti” na ruti leta. Kružio je, mijenjao visinu, nekoliko puta se “izvrtio” iznad ZOO vrta u Los Angelesu.

Oko 9:30 sati pilot je kontaktirao zračnu luku Burbank i onda krenuo na jug, podignuo je helikopter sa 350 na 600 metara, uletio je u još veću maglu, a nakon toga dogodio se udarac u – planinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovakve se nesreće događaju jer pilot gubi osjećaj u prostoru. S obzirom na ostatke na mjestu nesreće, čini se da su se zabili u planinu prednjim dijelom helikoptera”, rekao je izvor za New York Post.

“Vjerojatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letenja”, dodao je izvor.

U padu helikoptera poginuli su bejzbolski trener sveučilišta u okrugu Orange John Altobelli (56), njegova supruga Keri i kći Alyssa, koja je trebala zaigrati na turniru kao i Kobejeva kći. Stradala je i košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orange, mlada košarkašica Payton i njena majka Sarah Chester, kao i pilot Ara Zobayan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.