Cedevita nakon neizvjesne završnice do finala Superkupa regionalne ABA lige

Foto: fah

Košarkaši hrvatskog prvaka Cedevite prvi su finalisti inauguralnog Superkupa regionalne ABA lige koji se održava u Baru, oni su u polufinalu svladali Mega Bemax sa 99-96 (25-25, 34-20, 24-22, 16-29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je vrlo loše odigrala otvaranje i završnicu utakmice, no ipak je uspjela ostvariti pobjedu. Na polovici prve četvrtine gubila je 7-20, no već do kraja te dionice igre uspjela izjednačiti na 25-25.

U drugih 10 minuta hrvatski je prvak prvenstveno sjajnim šutom za tricu uspjela ostvariti prednost od 14 koševa (59-45), a pred kraj trećeg dijela imala i maksimalnih 22 razlike (81-59).

No, u četvrtoj četvrtini igrači trenera Zdovca su praktički prestali igrati, a Mega Bemax je to iskoristio i tri minute prije kraja stigao na samo tri poena zaostatka (90-87) uz napad. Srećom, mega je izgubila loptu pa je Cedevita zadržala prednost. Ipak, momčad iz Sremske Mitrovice u posljednjoj je minuti u dva navrata imala loptu kod samo jednog poena zaostatka, no niti tada se nije dogodio preokret pa je Cedevita nekako ipak uspjela sačuvati pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demetris Nichols sa 18, Džanan Musa sa 16 i Kevin Murphy sa 15 koševa su bili najefikasniji kod Cedevite, a Stefan Fundić sa 18 i Dylan Ennis sa 16 poena kod Mege.

U drugom polufinalu igrat će dva crnogorska predstavnika, domaćin Mornar i Budućnost.

Drugi hrvatski predstavnik na Superkupu Cibona završila je na posljednjem osmom mjestu nakon što je izgubila i susret za sedmu poziciju od FMP-a sa 75-91 (14-22, 20-34, 16-11, 25-24). Josip Bilinovac je sa 23 pogotka predvodio Cibonu, a Marko Jeremić sa 18 ubačaja FMP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.