Cedevita pobijedila Albu

Na jakom međunarodnom turniru u Zadru Cedevita je u četvrtak s 55:54 pobijedila Albu Berlin, s kojom će ove sezone igrati i u istoj skupini u Euroligi, a koš za pobjedu u posljednjim trenucima zabio je Tomislav Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije bila baš lijepa utakmica. No, možemo reći da je to normalno u ovom periodu kad se još uigravaju novi sastavi i obrane, tako da smo i jedni i drugi u napadu bili dosta u grču. Gubili smo cijelu utakmicu, pokušavali smo se vratiti i na kraju uspjeli. Možemo reći da je naša pobjeda zaslužena. Uložili smo maksimum u ovom trenutku, a trener nam se pridružio prije tri dana i sigurno da će biti sve bolje i bolje”, izjavio je Miro Bilan.

Trener Cedevite Jasmin Repeša kazao je kako je utakmica bila “tvrda i čvrsta”.

“Evidentno je da su i jedna i druga ekipa zaista dale sve od sebe, što se vidjelo kroz obranu i kroz obavezni dio. Obje su ekipe imale problema u organizaciji igre i to se mora popraviti, no za jednu trening-utakmicu mislim da je ovo bila zaista jedna velika korist”, istaknuo je Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je Cedevita na turniru slobodna, a u subotu u 18:00h igra protiv Galatasaraya, a za ekipu Galatasaraya Repeša je rekao da je ona “jedna od najjačih momčadi u Euroligi i top turske lige”.

“Sutra ću malo pogledati kako Galatasaray igra i što igra. Sigurno imaju super kvalitetan roster, no vidjet ćemo. Ono što je nama bitno je da popravljamo igru, da smo prepoznatljivi po svom pristupu, da damo priliku mladim igračima i da gradimo jednu momčad koja treba dugoročno funkcionirati”, istaknuo je Repeša te dodao kako od toga neće odustati pa i pod cijenu nekih poraza koji sigurno moraju doći.

“Nemamo megalomanskih zahtjeva, prohtjeva ni ambicija, nego moramo znati da moramo napraviti u svojoj kući da bi jednog dana eventualno bili kompetitivni na europskoj sceni. Nećemo odustati ni od toga da svaku utakmicu otvaramo s mladim igračem. Danas je to bio Arapović, a prekosutra će biti netko drugi”, zaključio je Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alba – Cedevita 54:55 (10:9, 16:13, 11:13, 17:20)

Alba: Gifey 3, King 3, Akpinar -, Vargas 3, Redding 9 (7sk), Jonas 2, Vojdan 6, Wagner -, Hammonds 3 (5sk), McLean 8, Radošević 17 (4sk)
Cedevita: Mazalin 2, Zubčić 6 (4sk, 5ukl), Ramljak 2, Pilepić 7, Babić 0, A. Delaš 9, Žganec -, Bilan 15 (5sk), M. Delaš 5 (5sk), Gordić 2, Ukić 3 (3as), Arapović 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.