Čeferin: Bojkotirat ćemo SP ako se bude igrao svake dvije godine

Foto: Fah

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin kritizirao je ideju da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“UEFA može odlučiti da neće sudjelovati u takvom projektu. Koliko sam upoznat, isto razmišljaju i Južnoamerikanci, pa FIFA-i želim puno sreće s takvim Svjetskim prvenstvom. Mislim da do toga ipak nikad neće doći jer se potpuno kosi s nogometnim principima. Igranje velikog turnira svakog ljeta je ubijanje igrača. Osim toga, Svjetsko prvenstvo bi se poklapalo sa ženskim Svjetskim prvenstvom i s Olimpijskim igrama. To nema smisla”, rekao je Čeferin i dodao:

“Svjetsko prvenstvo je toliko gledano i toliko iščekivano baš zato što se igra svake četiri godine. To je ogroman globalni događaj, kao i Olimpijske igre. Ne vidim kako bi nogometni savezi unutar UEFA-e podržali takvu ideju. Nadam se da će u FIFA-i netko doći k pameti. Osim toga, mene nitko nije nazvao, nije me ništa pitao, a nisam dobio ni poruku. Sve što o tome znam pročitao sam u medijima”.

Njega je novinar The Timesa pitao bi li želio da se Euro igra svake dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To bi financijski bilo dobro za UEFA-u, ali bismo time ubili nogomet. Već sad ubijamo igrače i ne vidim kako bi klubovi dozvolili svojim igračima da stalno idu na velika natjecanja”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.