Čehinja koja je nakon slučaja Đoković izbačena s Australian Opena: Čitava situacija je mučna

tenisačici
Foto: snimka zaslona

Već tri dana priča se o Novaku Đokoviću i njegovom neulasku u Australiju. Australske su vlasti odlučile češku tenisačicu Renatu Voračovu smjestiti u isti hotel u Melbourneu u kojem boravi Novak Đoković. Voračova je već donijela odluku da će napustiti Australiju,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Učinila sam sve što su tražili od mene”, rekla je telefonom za češke medije pa dodala: “Očito nas je Australski teniski savez doveo u zabludu, što je neugodno. Htjela sam se usredotočiti na tenis, a ne na vize, karantenu. Zaista je čudno da sam ovdje provela tjedan dana, odigrala meč… A onda su došli po mene.”

“Sad sam u karanteni. Ali mogu reći da dva dana ne radim gotovo ništa osim što šaljem mailove odvjetnicima, Australskom teniskom savezu i ljudima koji su zaduženi za vize i pomažu mi. Ispitivanje u četvrtak bilo mi je sasvim dovoljno da budem iskrena. Provela sam na tome čitavu noć. Ne bih više htjela prolaziti kroz tako nešto. Tim više kada uopće nije izvjesno da će odluka biti poništena. Morala bih podnijeti zahtjev za druge vize i čekati tjedan dana zatvorena u hotelu bez treninga. Čak i da uspijem, onda bih nakon dva dana imala meč, što mi baš i nema smisla”, dodala je.

“Ne mogu reći da su bili neugodni prema meni, ali čitava situacija je mučna. Osjećala sam se kao u akcijskom filmu, nevjerojatno mi je da mi se ovo sve događa. Svuda me prati zaštitarska služba, stoje pred vratima hotela, vlada potpuna neizvjesnost. Hotel? Ništa posebno, malo bolji hostel”; rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se i na Đokovića.

“Kada se sve to počelo događati s Đokovićem, nisam mislila da će se to odraziti na mene. Svaki slučaj je drugačiji, ne znam točno o čemu se radi kod njega. Moje dokumente su pomno pregledavali, preboljela sam koronu netom prije Božića i imala potrebnu potvrdu. Psihički me slomilo kada su mi oduzeli vizu”, rekla je Voračova.

“Iako je Đoković na neki način kriv za ovo, nadam se da će uspjeti na sudu u ponedjeljak. Ja ne želim više gubiti vrijeme na politički rat koji se ovdje vodi iza kulisa. Mislim da je federalna vlada našla rupu u protokolu zbog Đokovića. Sada će njegovi odvjetnici pokušati naći rupu u saveznim propisima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njegovi fanovi se okupljaju ispred hotela, čujem ih. Čujem čak i svoje ime tu i tamo. Mi smo sportaši, došli smo tu igrati. Sad nas tjeraju da sjedimo u hotelu, to je tužno. Nisam protivnik cijepljenja, mislim da nije ni Novak. Ali opet, naši slučajevi su sasvim različiti”, zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.