Čelni čovjek UEFA-a navijač Hajduka!? ‘I protiv Olimpije sam navijao za Bile, sve je to bila naša država…’

Foto: Fah

Za dva dana hrvatska nogometna reprezentacija na Poljudu igra super važnu utakmicu protiv Mađarske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Uoči utakmice predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferein, dao je intervju za Sportske novosti.  Čeferein je na čelu UEFA-e od 2016. godine, iako njegova Slovenija ne igra ozbiljnu ulogu u nogometnom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeferin tvrdi kako je u mladosti navijao baš za Hajduk, što i ne krije. Kako je obrazložio svoju nogometnu strast iz rane mladosti?

“I kad sam gledao susret Olimpije protiv Hajduka u Bežigradu, ja sam navijao za Hajduk. Jer to je sve bila naša država. I meni je žao što je Hajduk sad u takvom stanju”, kazao je 51-godišnji čelnik UEFA-e, koji često boravi na Hvaru, tamo, naime, ljetuje svake godine. Na Hvaru se susreo s novim vodstvom Hajduka.

Čelnom čovjeku UEFA-e žao je što je Hajduk u ”ovakvom stanju”, iako je trenutno vodeći na ljestvici HNL-a, s bodom više, ali i utakmicom više, od aktualnog prvaka – Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odavno ”sve to” nije ”naša država”, tako da čelni čovjek UEFA-e, Aleksander Čeferin, vjerujemo ima svoju reprezentaciju, a vjerojatno i svoj klub za koji će navijati. Neki su vjerojatno, nekoć davno, navijali i za Hajduk iz Mađarske i Austrije, jer i to je 1911., kada je Hajduk osnovan, bila naša država, daleko uređenija i puno, puno normalnija i demokratičnija od monarhističke te kasnije Titove Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.