Cibona potpisala hrvatskog reprezentativca: Morali smo reagirati

Varazdin 22.02.2019 Kvalifikacijska utakmica za svjetsko kosarkasko prvenstvo 2019. izmedju Hrvatske i Poljske. Jakov Mustapic foto HINA/ Marko JURINEC /

KK Cibona potpisala je još jednog hrvatskog reprezentativca. Jakov Mustapić, 26- godišnji Zagrepčanin koji pokriva vanjske pozicije potpisao je vjernost klubu do ljeta 2022. godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon ove nezgodne situacije u kojoj smo se našli odlaskom Bilinovca i povredom Reynoldsa, morali smo reagirati. Htjeli smo domaćeg igrača kako bi nastavili s idejom s kojom smo krenuli početkom sezone. Jakova poznajem, igrali smo zajedno i u reprezentaciji i vjerujem da će nam pomoći na oba kraja terena, izjavio je sportski direktor Marin Rozić.

Mustapić je karijeru započeo u Cedeviti, a u Hrvatskoj je nastupao za Zabok, Kvarner, Osijek, Šibenik i Split. U Poljskoj je igrao za Krosno i Sczezcin, odakle se otisnuo u Igokeu. U Zagreb stiže iz Slobode u kojoj je u domaćem prvenstvu bio na prosjeku od 19.1 poena, 4.6 asista i 6.5 skokova, piše HRT.

Ove će sezone imati pravo nastupa samo u HT Premijer ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za početak bi se htio zahvaliti Košarkaškom klubu Sloboda, predsjedniku Berbiću i treneru Mulaomeroviću što su prepoznali priliku koja mi se ukazala, priliku da igram na većem nivou, vraćanja kući i igranju u svom gradu. Nisu mi pravili priliku oko prelaska u Cibonu unatoč ne baš bajnoj situaciji u kojoj se njihov klub nalazi. Zahvalio bi se i ljudima iz Cibone na ukazanom interesu. Ja sam kao klinac odrastao na žutom teleskopu gledajući Cibonu tako da je ovo ostvarenje dječačkog sna, unatoč tome što sam mlađe kategorije proveo u Cedeviti. Uvijek je ta povezanost s Cibonom iz djetinjstva bila tu. Eto, jedva čekam doći u Zagreb, početi trenirati, upoznati nove suigrače i trenera. Želim se što prije prilagoditi sustavu i da zajedno ostvarimo što bolje rezultate do kraja sezone, objasnio je novi igrač Cibone Jakov Mustapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.