Cibona svladala Benficu i prošla u drugi krug Europe Cupa

Zagreb, 18.11.2015. - Utakmica 4. kola FIBA-ina Eurokupa za košarkaše Cibona - Benfica. Na fotografiji (L-D) Ivica Radiæ, Marko Jagodiæ-Kuridža i Carlos Fernandes V. Andrade. foto HINA/ Dario GRZELJ /lsd

Košarkaši Cibone u susretu su 4. kola skupine B Fibina Europe Cupa na svom terenu svladali Benficu iz Lisabona sa 74:66 (25:13, 19:16, 14:21, 16:16) i tako dva kola prije kraja natjecanja u skupini osigurali plasman u daljnje natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je odlično otvorila utakmicu, te je serijom 17:0 od 6. do 12. minute ostvarila prednost od 31:13, a u jednom je trenutku imala i 22 koša razlike (38:16). Ipak, gosti su se početkom treće četvrtine uspjeli primaknuti na četiri razlike (53:49), no nisu uspjeli potpuno preokrenuti susret.

Dvije minute prije kraja utakmice bilo je 74:69 za Cibonu, te je pobjednik ipak bio odlučen, da bi posljednjih sedam poena na utakmicu postigao Daequan Cook koji je tako ublažio poraz Benfice.

Ante Toni Žižić sa 21 košem i sedam skokova, te James Florence sa 12 ubačaja i osam asistencija bili su najbolji kod Cibone, dok je Cook ubacio 22 poena za Benficu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Cibona je druga na ljestvici s tri pobjede i jednim porazom, dok je Benfica treća s jednom pobjedom i tri poraza. Na vrhu je Antwerp Giants s četiri pobjede, a na dnu Sopron s četiri poraza.

U sljedećem kolu Cibona će u utorak gostovati kod Antwerpa, a bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.