Čileanski golman oštro napao Messija. ‘Bolje mu je da šuti, Argentina je dva svjetska prvenstva osvojila prevarom’

Foto: fah

Izjave Lionela Messija nakon što je Argentina poražena u polufinalu Copa Americe od Brazila te nakon što je poslije toga osvojila pobjedom protiv Čilea treće mjesto još uvijek odjekuju svjetskom sportskom javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo najprije na Messijevu izjavu:

”Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu”, kazao je Leo Messi poslije poraza od Brazila (2:0 ) u polufinalu Copa Americe.  Messiju navodno prijeti čak i dvogodišnja suspenzija, a osudu te izjave dali su mnogi, neki su napali Argentinca i zbog događaja za koje on ne može biti kriv, čak i ako su optužbe utemeljene.

Naime, čileanski pričuvni golman Johnny Herrera (38) direktno je kritizirao Messja te se pritom vratio u daleku prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bio je vaš red da izgubite i sad šutite. Morate biti vrlo bezobrazni da se sada žalite na suđenje. Argentina je u kvalifikacijama za SP 2017. godine bila daleko od plasmana u Rusiju, a Messi je dobio četiri utakmice kazne zbog vrijeđanja sudaca kada su igrali protiv nas. Svi smo bili tamo i vidjeli smo. No oni su mu na kraju ukinuli kaznu i spustili na samo jednu utakmicu te je u zadnjem kolu odigrao odlično u pobjedi protiv Ekvadora. O čemu sada Messi priča”, oštro je napao Argentinca čileanski vratar, no, nije se tu zaustavio s obzirom da je spomenuo i ”dva ukradena svjetska prvenstva…”

No, prije toga podsjetimo na ono što se događalo prije dvije godine, naime, Messi je vrijeđao suce zbog navodno lošeg suđenja protiv Čilea te ga je FIFA kaznila s četiri utakmice neigranja. Kako je Argentini bio ugrožen plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji FIFA se ipak odlučila smilovati te je smanjila kaznu Messiju na jednu utakmicu neigranja, zvijezda Argentine zaigrala je tako u zadnjem kolu kvalifikacija za SP protiv Ekvadora te je Argentina ipak nekako osigurala plasman na SP.

Čileanski golman nije se tu zaustavio te je nastavio s optužbama koje sežu sve do sedamdesetih godina prošlog stoljeća, tada, naime, Messi još nije bio ni rođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Argentina je osvojila dva svjetska prvenstva: Jedno pod diktaturom (1978.) i jedno nakon što su zabili gol rukom (1986.) ( Diego Maradona ).”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.