Čilić u 2. kolu Wimbeldona – pobijedio Mathieua

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo Wimbledona nakon što je na startu turnira svladao Francuza Paul-Henrija Mathieua sa 6-4, 6-7 (2), 6-2, 6-1 u susretu koji je trajao dva i pol sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Čilića i Mathieua i peta pobjeda našeg igrača. Po drugi su se put susreli u Wimbledonu, a kao i prije šest godina ponovno je Čilić bio bolji u četiri seta.

Naš je igrač odlično započeo dvoboj, te je poveo sa 4-0, a u ta prva četiri gema imao je čak 12 prilika za “break”. Situacija u prvom setu samo se djelomično zakomplicirala nakon što Čilić kod vodstva 5-2 nije iskoristio dvije set-lopte, imao je 40-15 na svoj servis, te je s četiri izgubljena poena u nizu izgubio svoj početni udarac. No, kada je drugi put servirao za set, nije ponovio tu grešku i riješio je prvu dionicu sa 6-4 u svoju korist.

U drugom setu Čilić je u šest igara na svoj servis izgubio tek dva poena, ali nije uspio oduzeti servis Mathieuu iako je imao četiri prilike za to, po dvije kod 2-2 i 4-4. Ali, u “tie-breaku” je Čilić odigrao vrlo loše, izgubio je čak tri boda na svoj servis, pa je Mathieu uspio poravnati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da je gubitak drugog seta razljutio Čilića, pa je treći i četvrti set dobio za samo 56 minuta sa 6-2, 6-1. U oba je seta ostvario rani “break”, a zatim ga potvrdio još jednim krajem seta.

Čilićev suparnik u 2. kolu bit će Austrijanac Andreas Haider-Maurer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.