Ćiro Blažević o ”greškama” Bjelice i Slavena Bilića, reprezentaciji, Modriću, Šukeru…: Mamić je od Dinama napravio Juventus, a Mlinarić je za Olma svemirski brod”

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik, ”trener svih trenera”, Miroslav Ćiro Blažević, na izmaku još jedne uspješne godine hrvatskog nogometa, između ostaloga komentirao je Dinamovu jesen u Ligi prvaka. Je li činjenica da Modri nisu uspjeli ”prezimiti” u Euopi korak natrag u odnosu na prošlu sezonu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Bjelica je napravio veliki pomak otkako je došao i imamo razloga svi vjerovati mu. No, imao je jednu fatalnu pogrešku. Kad ga toliko hvalimo, moramo ga i kritizirati, on je suviše mudar da bi to krivo shvatio. Kada vodiš 3:1 u posljednjoj minuti utakmice, ne smiješ to prokockati. Gledao sam s kakvim oduševljenjem slavi treći pogodak Dinama protiv Šahtara i konstatirao: “Gotovo je, nije više unutra.”. On je ipak mlad trener i to je razlog zašto Dinamo nije prezimio. Da, kriv je, trener je kriv! Bio je siguran da je sve gotovo. Tako je i Bilić napravio igrajući protiv Turaka u Beču. Skači i slavi kad je kraj, a ne prije kraja utakmice”, rekao je Miroslav Blažević, koji će ovom izjavom sasvim sigurno izazvati nekoliko reakcija u javnosti…

Ćiro je govorio i o Zdravku Mamiću, na pitanje novinara je li Bjelici lakše zato što Mamića nema u njegovoj blizini poznati trener je kazao:

”Mamić je od Dinama napravio Juventus, a Dinamo je uvijek bio siromašni klub. Ali Mamić je čovjek koji misli da sve zna, ulazi u svlačionicu, on bi razje… i Dalića i Bjelicu”, poručio je za Večernji list ”trener svih trenera”, koji je i dalje, sa 84 godine na leđima, aktivan te bez sustezanja komentira sve ono što se u hrvatskom nogometu događa, dakako, nekima se njegovi komentari neće svidjeti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li, dakle, dobro što Bjelici Mamić nije blizu?

”A zašto me stalno tjerate da to kažem? Pa uništio je sve živo! Napravio je Juventus, a uništio toliko trenera, mijenjao ih je kako je htio, provodio silu, bio je apsolutni gospodar… Ma pustimo Mamića…”

Tko je za Ćiru najbolji hrvatski nogometaš u godini koja je na izmaku? Blažević nema dvojbu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Luka Modrić. Apsolutno! Modrić, pa dugo nitko, pa opet Modrić.

Znate tko je Luka Modrić? Čovjek koji me toliko puta “zaje…” kad sam u igri vidio rješenje i rekao – daj loptu tamo. A on je nije dao, nego se okrenuo i – našao još bolju situaciju. Kad je lopta kod njega, ona je kao u banci.”

Je li Petković u rangu naših najvećih napadača Davora Šukera i Marija Mandžukića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne spominjite Šukera jer oni ne idu u istu rečenicu. Šuker je bio prvi golgeter svijeta, i to ne slučajno. Čekat ćemo još dugo da se rodi još jedan Šuker.

Ćiro o Daniju Olmu, koji bi uskoro mogao napustiti Dinamo… Je li on najbolji Dinamov igrač u zadnjih nekoliko godina? Vrijedi ili zaista 50 milijuna eura?

”Znate li što je Marko Mlinarić bio u svoje vrijeme za Danija Olma? Svemirski brod! Ne može nitko osporiti činjenicu da ga je uzela španjolska reprezentacija, sigurno već sad ima velike reference. Nažalost, ja ne mogu s nekim oduševljenjem reći “to je to!”. Nema dvojbe da će Olmo otići za dobre pare. Jedino ako se Mamić nije umiješao u posao, onda neće biti velike pare”, tvrdi Miroslav Blažević.

Ćiro Blažević komentirao je mogućnost da Nenad Bjelica u doglednoj budućnosti preuzme reprezentaciju, kao nasljednik uspješnog izbornika Zlatka Dalića… Naime, Bjelica je izjavio da ima ambiciju postati izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Možda za pet-šest godina. Svi žele biti izbornici. Ambicioznost nije grijeh, ali zasad imamo vrlo uspješnog izbornika”, poručio je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.