Vrijeme koje dolazi, vrijeme bez Luke Modrića: ”U novije doba, osim Zvonimira Bobana, nijedan igrač nije imao takvu nogometnu inteligenciju”

Foto: Instagram

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je svojedobno proglašen daleko većim talentom od bogate  karijere koju je uspio ostvariti, Jurica Vranješ, nakon završetka igračke karijere krenuo je u trenersku školu, a posljednjih je pet godina u menadžerskim vodama i – dobro ”pliva.” Trenerski posao kaže nije za njega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dobro je što sam svojedobno upisao akademiju jer sam shvatio da se ne bih mogao baviti tim poslom. Trener mora biti posvećen 24 sata dnevno. Lakše mi je raditi s mladim igračima, odnosno talentiranim klincima”, kazao je Vranješ, koji je 11 godina igrao u Bundesligi, a koji se naposljetku skrasio u Opatiji.

”Super mi je ovdje. Zagreb mi je na sat i pol, Rijeka je blizu, četiri aerodroma, nije mi teško potegnuti ni do Osijeka ili Splita”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac za Večernji list.

Vranješ je dao maksimalni broj bodova Luki Modriću u izboru za nagradu Večernjeg lista ”Nogometaš godine”, obrazložio je i zašto je tako postupio, iako je, naravno, očekivano. Luka Modrić bez sumnje je jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, po mnogima i najbolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U novije doba, osim Zvonimira Bobana, nijedan igrač nije imao takvu nogometnu inteligenciju kojom me svaki put iznova očarava. Neću govoriti o onim starijim generacijama jer ih nisam gledao. Uživam gledati ona njegova proigravanja desnom vanjskom. Hrvatska i Real nisu isti s Lukom i bez njega. Zaslužuje tu desetku u klubu i reprezentaciji”, poručio je Vranješ, a onda se osvrnuo i na vrijeme koje, nažalost. dolazi, odnosno koje će prije ili poslije doći, vrijeme bez Luke Modrića. Kako će kompozicija igre naše reprezentacije izgledati nakon što kopačke objesi o klin kapetan i najbolji igrač Hrvatske svih vremena?

”Gledao sam utakmicu protiv Slovačke u kojoj Luka, posebno u prvom dijelu, nije bio na svom optimumu. Iskreno, strah me zbog te pozicije i teško ćemo ga nadomjestiti kvalitetom i karakterom. Kad bih morao birati igrača koji ima te karakterne kvalitete, onda bih odabrao Nikolu Vlašića. Naravno, Nikola ne igra na Lukinoj poziciji, odnosno ofenzivniji je, no on bi mogao biti njegov legitimni nasljednik. Luka se uvijek prilagođavao momčadi, sličnu kvalitetu ima i Vlašić. Kada ne ide dobro, Nikola traži rješenje i ne skriva se. Kada god je zaigrao u reprezentaciji, uvijek je nešto napravio i ponudio širinu”, smatra Jurica Vranješ.

Ovo blagdansko vrijeme, u sezoni, kako to neki zovu, kiselih krastavaca, idealno je za raspravu o najboljim hrvatskim nogometašima u povijesti, a hrvatski nogomet ima se čime ponositi. Modrić, Srna, Šuker, Boban…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.