Ćiro najavio seriju pobjeda Vatrenih i poručio: ‘Da smo imali Rebića razbili bi Sloveniju’

Livno, 24.7.2018. - Više desetaka tisuća navijača dočekalo je u utorak navečer na stadionu u središtu rodnoga Livna hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića. Na fotografiji Miroslav Ćiro Blažević, Zlatko Dalić. foto HINA/ Milan ŠABIĆ/ ml

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je, po mnogima iznenađujuće, od Slovenije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Kataru. Ozbiljan je to poraz, opasan, iako ima još dosta utakmica do kraja samih kvalifikacija, poraz koji je pogodio izbornika Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bio sam kod Zlatka Dalića u Opatiji. Veliki je sportaš i poraz protiv Slovenije ga je jako pogodio”, rekao je Miroslav Ćiro Blažević, komentiravši iznenađujući poraz Vatrenih u Ljubljani prije dva dana. Na redu je susret protiv Cipra, Hrvatska je pred imperativom pobjede i nema više pravo na pogrešku.

Podsjetimo, izbornik Zlatko Dalić vodio je Hrvatsku u 39 utakmica i zabilježio čak 13 poraza. Prevedeno, Hrvatska pod Dalićem gubi svaku treću utakmicu, što je zabrinjavajuća spoznaja, ali isto tako Hrvatska je pod Dalićem ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije dvije godine, osvojivši drugo mjesto, a uspjeli smo se relativno sigurno plasirati i na Europsko prvenstvo, koje će se igrati ove godine.

”U ovom porazu od Slovenije vidim naše najveće buđenje, mi smo takav mentalitet da nam treba jedan ovakav šamar, poraz da bismo se probudili. Ovaj narod traži lekciju da bismo kasnije ozbiljno pristupili”, kazao je Miroslav Blažević za portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Ćiro tvrdi da bi Hrvatska razbila Sloveniju da je igrao Ante Rebić.

”On bi ih sam uništio”, rekao je ”trener svih trenera” te je nastavio u svom stilu:

”Razočarao me i Mateo Kovačić, ima sjajnu tehniku, dribling, u Chelseaju igra briljantno, on da je bio pravi, sam bi ih dobio. Ali nije ni on pravi i to me muči.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro, naravno, vjeruje izborniku i ovim Vatrenima te je najavio seriju pobjeda.

”Sad će doći pobjede u serijama, pazite što vam kažem. Sad kreće hrvatska serija koju neće nitko zaustaviti. Bio sam u Opatiji kod Dalića i vrlo je deprimiran, veliki je sportaš i poraz od Slovenije vrlo mu je teško pao. U početku je izgledalo obećavajuće, a onda smo stali, prestali igrati. Dalić je toga svjestan, pa je najbolje i oslikao utakmicu kad je rekao da nismo ni zaslužili pobijediti”, poručio je Ćiro, koji je 1998. s Hrvatskom na SP-u u Francuskoj osvojio brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.