Coleman nakon pobjede nad Belgijom: O noćima poput ove sanjate

Foto: Fah

Nakon sjajne 3-1 pobjede protiv Belgije u četvrtfinalu EURA u petak u Lilleu, kojim je nogometna reprezentacija Walesa ostvarila najveći uspjeh u svojoj povijesti, izbornik Chris Coleman i njegovi igrači bili su razumljivo euforični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znao sam da se moji igrači mogu suprotstaviti bilo kojem suparniku. Branili smo se kao vojnici, naša je izvedba bila fantastična. Ovaj čitav EURO je iskustvo koje još nismo doživjeli. O noćima poput ove sanjate i nikada ne znate hoćete li biti te sreće da ih i doživite”, izjavio je Coleman i nastavio:

“Najveći izazov nije protivnik, nego mi sami. Ne bismo bili zabrinuti kada bismo dali sve od sebe i izgubili”.

Junak pobjede bio je napadač Hal Robson-Kanu koji je u 55. minuti postigao pogodak za vodstvo 2-1 i to nakon fenomenalnog okreta iz igre kojim je izbacio čak trojicu belgijskih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bili smo autsajderi čak i kvalifikacijama, ali znali smo kakvu kvalitetu posjedujemo. Danas smo se držali našeg plana igre, obrambeno možemo biti čvrsti kao stijena, a u napadu imamo svjetske klase. Kada se to spoji, onda imamo dobre izglede protiv bilo koga”, kazao je Robson-Kanu.

Wales će u polufinalu u srijedu 6. srpnja u Lyonu igrati protiv Portugala, no u toj utakmici neće moći računati na sjajnog veznjaka Aarona Ramseya, asistenta za prvi i drugi gol protiv Belgije. Ramsey je na ovom EURU asistirao za četiri pogotka svoje reprezentacije, no u četvrtfinalu je dobio drugi žuti karton.

“Jako sam razočaran zbog Aarona. On je jedan od najboljih igrača čitavog turnira”, zaključio je Coleman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wales je debitant na završnicama europskih prvenstava, a jedini dosadašnji nastup na nekom velikom natjecanju imao je na svjetskom prvenstvu 1958. godine u Švedskoj kada je stigao do četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.