Belgijska javnost traži Wilmotsovu ostavku

Foto: fah

Nakon iznenađujućeg 1-3 poraza od Walesa u četvrtfinalu i ispadanja s EURA belgijska javnost traži odlazak izbornika Marca Wilmotsa, koji je označen kao glavni krivac za podbačaj njihove “zlatne generacije”, no Wilmots je zatražio vrijeme za razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sada idem na odmor. Odluku o tome hoću li podnijeti ostavku ili ne neću donijeti vruće glave”, rekao je Wilmots koji je razlog porazu pronašao u ozljedama i suspenzijama najboljih obrambenih igrača.

Zbog ozljede Wilmots nije mogao računati na Jana Vertonghena, dok zbog žutih kartona pravo nastupa nije imao niti drugi standardni stoper Thomas Varmaelen. Još prije EURA zbog ozljede je otpao i Vincent Kompany, pa su pozicije u srcu obrane morali zauzeti Toby Alderweireld i Jason Denayer, a na mjesto na lijevom beku zauzeo je 22-godišnji Jordan Lukaku, kojemu je to bio debi na velikim natjecanjima.

“Strategija je bila dobra, ja nisam rekao svojim igračima da se povuku nakon vodstva. Ali, imali smo problema u komunikaciji”, dodao je belgijski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijski dnevni list Het Laatste Nieuws nije štedio kritike na Wilmotsov račun.

“Sramota je da su takvi talenti poput Edena Hazarda, Kevina De Bruynea i Driesa Mertensa prepušteni sami sebi. Nakon ovakvog poraza Wilmots mora otići”, piše Het Laatste Nieuws.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.