Ćorić o ždrijebu za Davis Cup: Ždrijeb je dobar, ako ne igra Đoković

Foto: fah

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će gostovati u Srbiji u dvoboju 1. kola Svjetske skupine, što će biti igran od 6. do 8. ožujka 2015. godine, odlučeno je ždrijebom koji je održan u Dubaiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja. Bit će to drugi dvoboj najboljih hrvatskih i srbijanskih tenisača.

Prvi put su se Hrvatska i Srbija sastali u četvrtfinalu Davis Cupa 2010. godine, kad je srbijanska reprezentacija predvođena Novakom Đokovićem slavila sa 4-1 u dvoboju odigranom u Splitu, u Spaladium Areni. Srbija je te godine osvojila naslov pobjednika Davis Cupa.

“Ždrijeb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković. No, čak i ako zaigra, mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu”, izjavio je najmlađi hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prođe li Srbiju, Hrvatska bi u četvrtfinalu Davis Cupa igrala protiv boljeg iz dvoboja Argentina – Brazil. U slučaju pobjede Argentine Hrvatska bi u četvrtfinalu bila domaćin, a u suprotnom bi hrvatski tenisači putovali u Brazil. Četvrtfinale je na rasporedu od 17. do 19. srpnja. Poražene reprezentacije iz prvog kola će se od 18. do 20. rujna boriti za opstanak u Svjetskoj skupini, a u istom rujanskom terminu na programu su i polufinalni mečevi. Finalni dvoboj će biti održan od 27. do 29. studenog sljedeće godine.

Svjetska skupina, parovi 1. kola (6. – 8.3.2015.):
Njemačka – Francuska (1)
V. Britanija – SAD (7)
Češka (3) – Australija
Kazahstan – Italija (6)
Argentina (5) – Brazil
Srbija (4) – HRVATSKA
Kanada (8) – Japan
Belgija – Švicarska (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.