Cormier: ‘Imam veliki respekt prema Miočiću, no sad dolazim zdrav i znam što trebam raditi’

Foto: snimka zaslona

Još samo 11 dana ostalo je do završetka najveće trilogije u povijesti UFC-ove teške kategorije. Istina, one između Andreija Arlovskog i Tima Sylvije te Caina Velasqueza i Juniora Dos Santosa bile su velike te na razne načine legendarne, no ova je sa sportskog aspekta ipak nekako značajnija. Jednog protiv drugog gledati borca koji je teškašku titulu najviše puta obranio i s druge strane borca koji je držao titule teške i poluteške, s tim da je svaku barem jednom obranio. Osim toga, to bi trebala biti posljednja borba u karijeri 41-godišnjeg Daniela Cormiera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom intervjuu, koji je dao Mikeu Bohnu s portala MMA Junkie, Cormier je progovorio o puno toga, no sve s fokusom na borbu koju će odraditi 15. kolovoza. Još jednom je potvrdio da će mu biti posljednja u karijeri. Ali, odmah se tu postavlja pitanja kako se oduprijeti zovu na još koju borbu, posebno ako financijska strana i dalje bude jednako dobra. Čini se da je Daniel ipak čovjek komu je važnije ono što će ostaviti iza sebe i kakav će se predstaviti nego to hoće li dodati još nešto svote na svoj i sada već vrlo sadržajni bankovni račun.

“Novac je jedna stvar i zaradio sam ga puno te će uvijek biti govora o više novca. Najbolji na svijetu možeš biti sve dok te netko ne savlada. Ja želim priliku otići dok sam na vrhu. Osvojio sam puno toga. Jedan sam od sretnih ljudi u ovom sportu i sad imam ovu priliku otići na vrhu. Pogledajte kako svi nagovaraju Georgesa St-Pierrea da se vrati, a on im odgovara kako je sretan što je otišao na vrhu. Meni je ostao taj zadatak i smatram da će, ako ga uspijem savladati, to biti nešto najveće što sam postigao u karijeri”, rekao je DC.

Nedavno je ustvrdio kako se za prošlu borbu nije dovoljno dobro spremio, prije svega jer su mu bolna leđa stvarala poteškoće u pripremama, zbog čega je znao prekidati treninge ili raditi neočekivane pauze. Ovog puta je odlučio kako si to neće dozvoliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad smo krenuli u pripremi kamp sam rekao da ćemo, ako me leđa ponovno krenu boljeti i ako ne budem u stanju sve odraditi kako treba, borbu otkazati. Rekli smo da ćemo kamp odraditi na pravi način, bez suzdržavanja, pa ako tijelo izdrži ćemo se i boriti. Mislim da sam sada najbolje što mogu biti i savršeno je vrijeme za odraditi trilogiju”, najavio je, da bi se onda okrenuo samoj činjenici da je ovdje došlo do trilogije i trenutnog rivaliteta. Posebno jer je sve krenulo s obranom titula na istoj priredbi (UFC 220) te zapravo telefonskom razgovoru putem kojeg su dogovorili borbu, ali i trenerske uloge u Ultimate Fighteru prije toga. Danas mu je čudno gledati do čega je to sve izraslo:

“Čudno mi je sve to. Sjećam se kad sam prvi put zatražio borbu protiv Stipe Miočića. Nikad nisam mislio da bi moglo doći do ovoga. Tri ljeta u nizu se pripremam za njega. Jako dobro znam tko je Stipe i što će probati napraviti. Poznat mi je njegov pristup. Koz ove tri godine stekao sam i veliki respekt prema njemu te prema njegovim vještinama. Puno više nego što sam imao prije prve borbe ili prije revanša. Puno naučiš o čovjeku ako si dugo vremena fokusiran samo na njega. Kad tri godine treniraš za nekoga i borbe se odviju onako kako su se prve dvije, vaš se odnos mijenja. Prije prve borbe bilo smo gotovo prijatelji. Sad je sve drugačije, no mislim da kad se sve završi neću gajiti loše emocije prema njemu.”

Cormieru ovo nije prvi rivalitet, budući da je onaj s Jonom Jonesom bio još izraženiji te po mnogima i veći, iako su odradili tek dvije borbe. U jednoj je Jones pobijedio sudačkom odlukom, dok mu je pobjeda nokautom iz druge borbe oduzeta nakon doping pada. Danas kad usporedi, Daniel kaže kako mu ovo ipak više znači jer će donijeti neko konačno mišljenje o njegovoj karijeri i postignućima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je nešto što će definirati moju karijeru. Ovo nam je treća borba i namjeravam ju pobijediti. Bit će mi teško ikad pobjeći od rivaltieta s Jonesom jer je bio uistinu velik. Prodali smo puno prijenosa, a i odnos je bio gadan. Bilo smo grozni jedan prema drugom i javnost je na to obratila dodatnu pažnju. No, ovo mi je veća i važnija stvar jer se borim protiv čovjeka koji je uvijek prestavljao onaj pravi stav te koji se borio i natjecao na pravi način. Jones je fantastičan natjecatelj i mislim da je izvukao najbolje iz mene po pitanju priprema. Ali, mislim kako je isto to sada napravio i Stipe”, vrlo zanimljivo razmišlja bivši dvostruki prvak.

Što se tiče same borbe, dao je jednako tako zanimljivu prognozu. Iako prve dvije borbe nisu dočekale znak za kraj, on misli kako će se ovog puta to dogoditi, budući da se dovoljno dobro poznaju da znaju odgovoriti jedan drugom na one najveće opasnosti. Fokusiran je Cormier samo na borbu i ono što će se događati u njoj. Ono prije i nakon nje mu trenutno nije niti u mislima.

“Ako se obojica pripremimo na pravi način, mislim da će to biti borba na 25 minuta. Radit ću više stvari nego prošli put. Stipe je onda napravio fantastičan posao svojom prilagodbom usred borbe. No, isto tako je realno pogledati na situaciju kako sam bio nevjerojatno umoran i da je to djelovalo na mene. Još kad te pogodi takav čovjek, to itekako radi štetu. Bio sam toliko umoran da nisam mogao smisliti pravu obranu i to me danas rastužuje. Znam što trebam napraviti i ovog puta će bi tako. Fokusiran sam na borbu, ne razmišljam o onome što će biti nakon nje. Razmišljam samo o tome što će mi stvoriti najveću radost, a to je pojas oko moga pasa. Želim da to doživim još jednom i to je sve o čemu razmišljam”, riječi su kojima je potvrdio kako je motivacija usmjerena upravo tamo gdje treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne sumnja kako je pred Stipom Miočić pa isto tako i pred Cormierom, težak zadatak i borba života. 15. kolovoza obojica će morati biti u svom najboljem izdanju, a najveći pobjednici onda bi trebali biti fanovi, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.