Crnogorski rukometni izbornik: Hrvatska je izraziti favorit i to Srbiji daje šansu!

Foto: fah

Izbornik crnogorske reprezentacije rukometni je stručnjak. Iza Hrvatske, kao i Crne Gore predvođene Draganom Đukićem, jedna je test utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đukić je komentirao hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

“Kad kažemo “hrvatska reprezentacija”, ja idem korak dalje i kažem “hrvatski rukomet“. To je pojava. Rukomet je donio toliko radosti vašoj naciji. Ako je ona generacija iz Atlante bila proizvod jednog sustava, velike države, lige i trenera, kasnije se vidjelo da vam je rukomet puno dublje unutar korijena i mentaliteta… Hrvatski rukomet su i svi ti treneri i igrači koji rade, ali nisu negdje na površini. Svi smo bili pomalo ljubomorni na vas, naročito sa strane, jer je hrvatski igrač uvijek davao kvalitetu više u reprezentaciji nego u klubu. Srbija bi, recimo, imala fantastične pojedince koje nitko ne bi mogao sastaviti kad su zajedno, dok bi Hrvatska imala kvalitetu više”, rekao je za Večernji list.

“Koliko god je izgledalo da se iznutra svađate, izvana ste bili složni, počevši od ljudi koji vode rukomet. I to donosi rezultat. Možda se samo vaterpolo u Srbiji s time može usporediti. Hrvatska je s ovim brojem stanovnika, financijama koje ulaže i brojem igrača zaista pojava u rukometu i pravi predstavnik onoga što smo bili, nasljednik one zemlje. Nekako sam je uvijek volio i podržavao u tome jer je predstavljala sve ono što smo zajedno imali. Danas je vaša reprezentacija drukčija nego prije deset godina i to je normalno. Velike utakmice iznjedre velike igrače. Siguran sam da se i u ovoj generaciji takvi kriju”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda se osvrnuo i na utakmicu otvaranja koju igraju Hrvatska i Srbija.

“Kao da je naručena od EHF-a, to je šlag prvenstvu, koje će biti jedno od najzanimljivijih. Osam reprezentacija s pravom puca na medalju, u Splitu je i superjaka Švedska, znamo kako ju je Francuska izbacila na SP-u. Komplicirana grupa. Hrvatska je izraziti favorit i to Srbiji daje šansu! Da je bilo što drukčije, da Srbija nije u problemima u kojima jest, da ima dugo nekog izbornika, bilo bi vam puno lakše. Ovako… Srbija je kao mačka s devet života kojoj motiv daje taj deveti. Izjave koje daje Cvetković vjerojatno su usmjerene u tom smislu, ali poznavajući Červara, on će na to znati odgovoriti. Privilegija je moje reprezentacije da budemo dio tog spektakla”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.