Dino Sokolović uporniji je od mnogi: Počeo sam skijati zbog Janičinog štapa

Foto: fah

U kategoriji osoba s invaliditetom kao vrhunski skijaš ističe se Dino Sokolović. No, ovaj sport nije unosan – za pobjedu ne dobije ništa osim toplog stiska ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno je dobio i domaću utrku jer Zagreb će u ponedjeljak i utorak prvi put organizirati slalomske utrke Svjetskog kupa za skijaše s invaliditetom (14 i 17.15 sati).

” Velika je to stvar za Zagreb, Paraolimpijski odbor i hrvatsko skijanje. Važno je da država pokazuje da brine o sportašima s invaliditetom. Staza? Slalom će biti iznimno težak i zahtjevan, no to i volim”, kaže Sokolović za 24sata.

Iako se radi o zahtjevnom skijanju – nema nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na početku sam bio puno oprezniji, išao sam lakše, kontrolirano, bez velikog rizika. Velike su to brzine, ali sad sam već iskusniji pa straha nemam. Inače vozim sve discipline osim spusta, htio sam ga probati ove godine u St. Moritzu, no napadalo je puno snijega pa je natjecanje bilo otkazano. Spust je puno opasniji, veće je brzina, manje je zavoja, duža je staza”, kaže.

Dinu prati tužna priča – 2003. u prometnoj nesreći izgubio majku i dva brata, dok su njemu amputirane noge. Trenirao je plivanje, no 2007. se prebacio na skijanje i to zbog Janice.

“Monoski klub Zagreb je od donacije onog Janičinog štapa, koji joj je ispao na utrci na Sljemenu, uspio skupiti novac za dvije monoskije i pet dana treninga u Austriji. Ja sam se javio na njihov poziv te sam otišao u Austriju i tako je sve počelo”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.