Čudesa iz UEFA-ine radionice: Što je Hrvatskoj donio ždrijeb u Bukureštu?

Foto: Uefa.com

Iako smo se nadali nije puno sreće Hrvatska imala na ždrijebu u Bukureštu. Naime, Vatreni su ”voljom ždrijeba” upali u skupinu D, u kojoj je domaćin Engleska, kao prvi favorit grupe, zatim Češka, a kao ”šlag na tortu” mogla bi biti Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na to glavna riječ trebala bi se voditi između prošlogodišnjih polufinalista Svjetskog prvenstva, Hrvatske i Engleske, oni na Wembleyju igraju međusobni meč koji bi mogao odlučiti i pobjednika skupine D.

Foto: fah

A pobjednik skupine D osminu finala igrao bi u Dublinu, protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine F, ili skupine ”smrti” kako je neki nazivaju, u kojoj je Njemačka, Francuska, Portugal… Dakle, bivši svjetski prvak, aktualni svjetski prvak i aktualni europski prvak.  Teško da je moglo teže… No, Vatreni su uvijek najbolji kad je najteže.

Po mnogima bio je ovo jedan od najčudnijih ždrijebova, no, navikli smo da nam posljednjih godina iz UEFA-ine radionice pristižu razna čuda, jedno više ili manje sasvim svejedno. Euro 2020. će se igrati u 12 gradova, ali i u čak 12 različitih država. Među njima, naravno, nije Hrvatska. Naša infrastruktura jedva da je dovoljna za Prvu hrvatsku nogometnu ligu. Podsjetimo,mnoge reprezentacije su i prije poludrigiranog ždrijeba u Bukureštu znale gradove u kojima će zaigrati, hrvatska reprezentacija tek večeras je saznala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će, grupnu fazu Europskog prvenstva odigrati u Londonu te Glasgowu… Ako ništa drugo dobra je to vijest za navijače koji neće morati lutati u Azerbajdžan. Hrvatska će, ponovimo, prvu utakmici na Euru igrati 14. lipnja u Londonu, na Wembleyju, protiv domaćina – Engleske. Nakon toga slijedi Češka, posljednji suparnik bit će pobjednik u ”obračunu” Škota, Srba, Norvežana i Izraelaca, i to u Glasgowu. Dakle, ako to bude Škotska Hrvatska će u skupini igrati protiv dva domaćima.

Od Londona do Glasgowa je udaljenost tek 663 kilometra, manju su naši navijači mogli dobiti tek ulaskom u skupinu F gdje je između Münchena i Budimpešte tek 651 kilometar. Već su poznate i cijene ulaznica za utakmice ‘vatrenih’ u Londou i Glasgowu. Cijene ulaznica za sve tri utakmice skupine iznose 185 eura (prva kategorija), 125 eura (druga kategorija) i 50 eura (treća kategorija).

Od Zagreba do Londona zračna udaljenost iznosi 1649 kilometara, dok od Zagreba do Glasgowa treba prijeći 2284 kilometara. Hrvatska će zaigrati na dva dojmljiva stadiona, na engleskom Wembleyju, pa Hampden Parku u Glasgowu. A tamo će se najbolje osjećati naš Borna Barišić, danas branič tamošnjih Rangersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi kao pobjednik skupine D dvoboj osmine finala odigrala u Dublinu, a tu bi naletjela na drugoplasiranu momčad iz skupine F u kojoj se nalaze Njemačka, Francuska i Portugal. A bude li Hrvatska drugoplasirana u skupini, onda bi u osmini finala igrala u Kopenhagenu protiv drugoplasirane momčadi skupine E (Španjolska, Švedska, Poljska…), piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored utakmica Hrvatske

14. lipnja, London: Engleska – Hrvatska
19. lipnja, Glasgow: Hrvatska – Češka
23. lipnja, Glasgow: Hrvatska – (Škotska, Srbija, Norveška ili Izrael)

Stadioni gdje će igrati Hrvatska

London (Wembley, 90.000 kapacitet)
Glasgow (Hampden Park, 52.063 kapacitet)

Cijene ulaznica za utakmice u Londonu i Glasgowu

prva kategorija (185 eura)
druga kategorija (125 eura)
treća kategorija (50 eura)

Gradovi domaćini Eura 2020.

skupina A: Rim – Baku (4514 km, 49 sati vožnje automobilom)
skupina B: Sankt Peterburg – Kopenhagen (2489 km, 27 sati)
skupina C: Amsterdam – Bukurešt (2232 km, 23 sata)
skupina D: London – Glasgow (663 km, 6 sati)
skupina E: Bilbao – Dublin (1973 km, 20 sati)
skupina F: München – Budimpešta (651 km, 6 sati)
osmina finala: Bukurešt – Kopenhagen – Bilbao – London – Glasgow – Dublin – Budimpešta, Amsterdam
četvrtfinale: Sankt Peterburg – München – Rim – Baku
polufinale i finale: London

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.