Cvitanović o europskom neuspjehu: Imali smo sastanak, osjetio sam igrače, dosta ih je to pogodilo

Foto: fah

Dinamo u subotu (19 sati) u Kranjčevićevoj ulici gostuje kod Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čeka nas utakmica s Lokomotivom, imali smo jako malo vremena za rad, puno više za analize i razgovore. To je ono što postaje naša realnost. Naša realnost su Kup i prvenstvo, sada se okrećemo tome, ali znam i uvjeren sam da vas ne zanima previše Lokomotiva, nego neke druge stvari. Zdravstveno stanje? Kao i uvijek, dosljedan sam. Svi konkuriraju za utakmicu” rekao je Mario Cvitanović.

“Moram biti iskren, pa vam se ovo vjerojatno neće svidjeti. Ali, nisam imao vremena i samo sam prelistao medije. Laptop sam palio samo zbog analize i gledanja utakmice. Možda to sada ispada kao nepoštovanje prema vašem radu, ali nisam se imao vremena baviti time. Niti ću se baviti. Moram to naglasiti, radim svoj posao, trebamo napraviti analizu i to je već učinjeno. Analizirali smo Skënderbeu kao svaku drugu utakmicu, ali kroz četiri stavke koje su meni najbitnije. To su stav, znanje, ponašanje i rezultat”, dodao je.

“Bit ću skroz iskren, svi ovi segmenti utječu na uspjeh ili na neuspjeh. A mi nakon 11 godina nismo u Europi, a to je – neuspjeh. Možete biti uvjereni da radim sve da ove četiri stavke budu kakve bi trebale biti. I možete biti uvjereni ako te stavke ne budu ispunjene, ili ja budem osjećao da to nije ispunjeno kako svi želimo, neće biti potrebe za naklapanjima o trenerima, ja želim pošten i iskren odnos. Čast i ponos ispred svega”, kaže on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kazne? To nije tema, teško je meni sada pričati na tu temu. Gledam samo prema naprijed, ali će klub vjerojatno razmisliti o tome. Mi smo analizirali smo sve unutar svlačionice, ali o pojedincima prema van ne razgovaramo. Sve treba ostati u svlačionici, a teren na kraju daje jasne poruke. Apsolutno samo teren”, prenosi goal.com

A koliko je teško pao europski neuspjeh…

“Moralo ih je pogoditi to ispadanje. Imali smo sastanak, osjetio sam ih, dosta ih je to pogodilo. Pa koga neće to pogoditi? Rezultat je bio 0:0, mi nismo u Europi. Nismo poraženi, ali nismo niti pobijedili. A ja sam čovjek koji voli pobjeđivati. Mi sada moramo više nego inače zasukat rukave, raditi i žrtvovat se, odricat da bi bili bolji. Nema puno filozofije. Ako budemo takvi, može doći rezultat”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Ćoriću…

“Ćorić konkurira kao i svaki drugi igrač unutar momčadi, očekujem ga kad bude spreman. Što znači biti spreman? Mora biti na razini fizički, mentalno, taktički, tehnički, emocionalno… Gledam ga kao svakog drugog igrača, nema razlike. Ante Ćorić je u programu naših treninga, na dan utakmice je trenirao u klubu” završio je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.