Kek: Europa zahtjeva svoj ritam, ponašanje i pripremu

Foto: fah

Poraz od Olympiacosa bio je bolan za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jasno da je u utorak to bilo fizički i psihički izuzetno naporno, veliko pražnjenje i dane nakon toga koristimo da regeneriramo glave i tijelo od tih napora. Cilj je doći do bodova, čeka nas motiviran suparnik, s trenerom koji psihološki i fizički zna pripremiti momčad. Rijeka je danas izazov”, kaže Matjaž Kek.

“Moje je mišljenje da to možda pokazuje kakav su karakter, koliko je velika bila ta želja i veliki kompliment kako su srčano odigrali utakmicu u jednoj riječkoj atmosferi. Ali svi mi moramo znati, a prije svega mi koji smo prošli puno toga u sportu, da život ide dalje. Puno puta sam rekao da će se nogomet igrati i sutra i prekosutra. Velika je bila želja, puno je truda uloženo u sve to skupa, došli smo do europske razine i kako ne možemo živjeti s time da se nismo osramotili, tako je sportski bilo dati sve od sebe i to sam im kao trener uvijek govorio. Nekada te rezultat poljubi, drugi put ne, ali moraju dignuti glave i ja sam prvi koji će im pomoći i ići dalje u tom svom nogometnom svijetu”, poručuje u razgovoru za Sportske novosti.

Žali što je Rijeka ostala jedina hrvatska momčad u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada sam to neki dan napomenuo, kao trener koji svaki dan radi s igračima i koji je vjerojatno dovoljno objektivan nakon toliko vremena, digla se tolika buka, ispalo je da sam napao ovog ili onog. Mislim da je to apsolutno bez veze već i komentirati. Europa zahtjeva svoj ritam, ponašanje i pripremu. Danas ne možeš ići na pola u taj ritam, s Rijekom smo tu Europsku ligu prošli već dva puta i bili bismo bedasti kada ne bismo iskoristili svoje iskustvo. Ovo sada zahtjeva pripremu i sljedeći period će nam omogućiti neki kvalitetni trening više”, zaključio je Matjaž Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.