Cvitanović prije 20 godina potjeran s priprema – progovorio o ‘slučaju Kalinić’ i o čovjeku koji ga je otjerao – Ćiri

Foto: snimka zaslona

Nakon incidenta koji je napravio Nikola Kalinić kad je odbio ući u igru protiv Nigerije u prvoj utakmici Vatrenih na Svjetskom prvenstvu zbog čega ga je izbornik Zlatko Dalić opravdano izbacio iz momčadi situacija se smiruje. Mnogi vjeruju da će ovaj slučaj zapravo homogenizirati momčad i od njih napraviti još jaču i povezaniju skupinu predanu cilju zbog kojeg su došli na ovo Svjetsko prvenstvo.  Minimalan cilj je, dakako, osmina finala SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan slučaj Kalinićevom dogodio se i prije 20 godina uoči povijesnog Svjetskog prvenstvu u Francuskoj, na kojem je Hrvatska osvojila treće mjesto. Naime, tadašnjeg igrača Croatije, koji je igrao u životnoj formi, Igora Cvitanovića tadašnji izbornik Miroslav Ćiro Blažević izbacio je s popisa putnika za prvo Svjetsko prvenstvo hrvatske nogometne reprezentacije.  Civitanović je potjeran s priprema u Poreču, o tom slučaju puno se pisalo, 20 godina kasnije svoju stranu priče za Sportske novosti donekle je dao sam Cvitanović.

”Od svega je prošlo previše vremena i ne želim sad otvarati Pandorinu kutiju sjećanjima na taj moj slučaj. Reći ću samo da su tada bile izrečene razne gluposti, između ostalog i to da sam morao trčati dodatne krugove, jer su mi bile loše aerobne sposobnosti! Dan-danas postoje rezultati testiranja uoči tih priprema na FFK, bio sam među tri najspremnija igrača toga ljeta! I nisam trebao trčati dodatne krugove, jer sam jedini od napadača te sezone stalno igrao i bio sam potrošen baš do kraja. Ali, nema veze, ne želim se vraćati 20 godina unatrag, nek’ čovjek proživi lijepu starost…”, rekao je Cvitanović, koji je prokomentirao i ”slučaj Kalinić”:

”Po ovome što znamo, Kalinića su zaboljela leđa i odbio je ući u igru, a izbornik je odlučio da mu u takvom stanju igrač više nije potreban. I to je to, nema se što dodati…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje li Cvitanović da je bol u leđima razlog ovom cirkusu u režiji Kalinića i zašto ako je tome tako to ranije, prije SP-a, nije priznao izborniku i tako oslobodio priliku za Livaju, Čopa, Santinija…? Vatreni su ovako ostali s 22 igrača, oslabljeni za nastavak turnira.

”Ne znam, to treba pitati Kalinića. Ako jest, Bože moj, bol je uvijek neugodna… Ako nije, onda nek’ Kalinić objasni razloge odbijanja ulaska u igru.”

Nije baš idealno za izbornika Dalića kad se takvi incidenti događaju u jeku natjecanja, Kalinić je praktički ostavio donedavne suigrače na cjedilu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Naravno da nije lijepo, već je odigrana prva utakmica. Bolje bi bilo da se sve riješilo prije, ukoliko je Kalinić imao tu bol. Ali, tko zna, možda je mislio da će bol proći, treba vidjeti”, zaključio je pomalo sarkastično Igor Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.