Da nam je takav Kramarić, tako spreman, i u hrvatskom dresu

Foto: fah

Po mnogima u ovom trenutku najbolji napadač hrvatske nogometne reprezentacije, bolje rečeno najbolji hrvatski napadač jer za Vatrene duže vrijeme nije igrao, Andrej Kramarić, nastavlja tamo gdje je stao prije ”korona pauze”. Dakle, zabija golove za svoj Hoffenheim, igrao je ponovno sjajno, preležao je koronu, no, nažalost, prije tri dana Poljudu protiv Portugala, u utakmici posljednjeg kola ovogodišnje Lige nacija, koju je Hrvatska izgubila 3:2, nije mogao nastupiti. Kako je to poručeno iz kluba Krama je ”još dolazio k sebi”, i uspio je za tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li prestrogo pitati zašto s obzirom kako ovo nije prvi puta da sjajni napadač igra sjajno u jakoj Bundesligi, a onda ne igra u vatrenom dresu? Naravno, jasno je, čekao se negativni nalaz testiranja, no kolika je šteta kada Hrvatska igra bez Kramarića, na kojeg nije mogla ove jeseni računati gotovo u cijelosti, pokazale su po tko zna koji puta njegove igra u Bundesligi. I kad zaigra u hrvatskom dresu, dakle, kad je spreman, a nije tako često, Kramarić u hrvatskom dresu igra puno lošije nego u dresu Bundesligaša, po mnogima razlog tome je pozicija koju igra kad igra za Hrvatsku. Naime, u dresu Hoffenheima hrvatski napadač ipak igra na drugoj poziciji, svojoj ”prirodnoj”.

I ranije se događalo da usred tjedna Kramarić ne može zaigrati u vatrenom dresu, a onda dođe vikend i zabije gol, dva, tri… u dresu Hoffenheima. No pustimo nagađanja, koja kad ih ovako postavite izgledaju nekorektno, glavno da se sjajni napadač vratio nakon preležane korone, važno je da će izbornik Zlatko Dalić na njega moći računati iduće godine kada je raspored hrvatske reprezentacije prenatrpan, a sve počinje kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo već u ožujku, a onda na samom početku ljeta na rasporedu je Europsko prvenstvo, i to je natjecanje na koje će Hrvatska otići s velikim ambicijama i nadajmo se u najjačem mogućem sastavu. Nije više to reprezentacija u kojoj igraju Mandžukić, Rakitić, Ćorluka, Subašić, Vrsaljko je dugo odsutan i svaki je igrač, a posebno igrač poput Kramarića, dragocjen Daliću.

Glede velikog povratka u dresu Hoffenheima zabio je Krama pogodak, a sudjelovao je i u drugom golu svoje momčadi u 9. kolu Bundeslige protiv Stutgarta. Naime, Stuttgart je na gostovanju u Sinsheimu vodio 2:1 na poluvremenu, a kod oba pogotka domaćih za preokret u nastavku sudjelovao je napadač hrvatske reprezentacije. Dakle, Kramarić je u 48. minuti asistirao Ryanu Sessegnonu za izjednačenje, a potom je u 71. minuti realizirao kazneni udarac za vodstvo svoje momčadi. No to ipak nije bilo dovoljno za tri boda s obzirom kako je golom Kempfa za 3:3 u posljednjim sekundama Stuttgart izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.