Dalić: Išli smo u nedogovoreni presing, nepotrebno trošili energiju

Glasgow, 18.06.2021 - Utakmica 2. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva, Hrvatska - Ceška na Hampden Park stadionu u Glasgowu. Na slici hrvatski izornik Zlatko Dalic. foto HINA/ Daniel KASAP/ ds

Izbornik Zlatko Dalić objasnio je nakon utakmice gdje je vidio probleme u igri svoje momčadi u remiju s Češkom (1:1) na Hampden Parku u Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvo poluvrijeme smo ušli slabije od protivnika, bili smo spori i tromi, išli smo u nepotreban presing, trčali jedan po jedan, nismo bili kompaktni, primili smo gol iz penala. Nakon toga smo se malo posložili i u drugom poluvremenu smo se posložili i imali neke šanse i polušanse koje nismo iskoristili. Ostaje sve u našim rukama, pobjeda u zadnjoj utakmici nas vodi dalje, kaže izbornik.

Svjetski smo doprvaci, a povučemo se na startu utakmica i protivnik preuzme igru, pa uđemo u probleme.

– Fali nam očito energije, puno se mučimo i puno trčimo pojedinačno, bilo je vidljivo u prvom poluvremenu, kad smo radili presing koji nije bio dogovoren, nije bio potreban. Falilo nam je energije. U drugom smo bili življi, ali nije bilo dovoljno da bi pobijedili, dodao je Dalić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.