Dalić kratko i jasno o odlasku Livaje, pa poručio: Ne trošim puno energije na stvari koje su prošle

dalić
Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić oglasio se uoči okupljanja Vatrenih za utakmice europskih kvalifikacija protiv Turske i Walesa. Osim što je otkrio tko je otpao, komentirao je i odlazak Marka Livaje iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ivanušec je definitivno otpao, s Kramarićem i Petkovićem ćemo danas vidjeti situaciju. Na treningu će biti puno jasnija slika o njima dvojici. Nadam se da će biti sve u redu. Šutalo i Juranović nisu bili u sastavu za vikend, obojica imaju manje probleme. Perišić će nam isto puno nedostajati. Ne želim o tome puno razmišljati već naći rješenja sa stožerom i naći one koji će ih moći adekvatno zamijeniti, vjerujem im i mislim da mogu”, rekao je Dalić.

Livaja napušta reprezentaciju: Ovako je reagirao Dalić

Što mu je točno rekao Marko Livaja?

“Meni je žao da je Marko donio takvu odluku i mislim da je mogao napraviti još puno. Hvala mu na svemu što je napravio za reprezentaciju, bio je bitna karika, pogotovo u Katru. Razumijem i poštujem svaku odluku, želim mu svu sreću u karijeri i hvala mu na onome što je dao hrvatskoj reprezentaciji. To je sve što imam reći o toj situaciji, moj fokus je na Turskoj i Walesu, znate da ne trošim puno energije na stvari koje su prošle. Imate priopćenja, naša, njegova, i mislim da je to dovoljno”, poručio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solucije za napadača?

– Tu je Musa, igra dobro u Benfici, a sad ću u hotelu sjesti sa svojim stožerom i vidjeti koga ću još pozvati od ovih s pretpoziva. Musa je tu sad prvi izbor. Nadam se Petkovću i Kramariću, ali ako ne budu spremni, nećemo ih gurati. Musi je to sjajna šansa, prigoda da pokaže da mu je mjesto u reprezentaciji. Neću razbijati glavu, kroz dva treninga ćemo vidjeti, tu su Musa i Pašalić, očekujem barem jednog od dvojca Petković i Kramarić da budu spremni.

Što misli o Turskoj?

-Veselim se utakmici u Osijeku, novom stadionu i atmosferi. U Turskoj smo pobijedili 2:0, ali bila je teška utakmica. Bit će i ova u koju idu s novim izbornikom. Nismo se puno bavili njima, to ćemo u ova dva dana. Težak protivnik, ali igramo dobro, dominantno i superiorno, atmosfera je dobra i nadam se da ćemo pobijediti. Turska je ključ kvalifikacija, ovi bodovi vrijede duplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno je pun želje, ali nećemo ga forsirati

Je li se čuo s Petkovićem?

– Bruno je pun volje da igra, ali nećemo ga forsirati ako ne bude sto posto sigurno da se opet isto ne dogodi. Veseli me to što mi je rekao da se trudi i da želi biti sto posto spreman. Očekujemo ga danas, želim ga pravoga, provjerit ću sa stožerom i ekipom i nećemo ga forsirati.

Je li Livajin oproštaj poremetio planove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je takva odluka, ne talasam, želim mir i koncentraciju. Imate priopćenje, vraćanje na neke teme i prošlost, gdje nas to vodi? Samo u nove probleme. Svatko će ovu situaciju protumačiti kako on hoće, mogu ja govoriti što god hoću, nemam potrebu s time se zamarati. Sve ste vidjeli, super, hvala lijepo, idemo dalje, nema potrebe gubiti koncentraciju. Neću se boriti s time, ja znam svoj stav. Danas je šest godina otkad sam vodio prvu utakmicu hrvatske reprezentacije. Tri medalje, čudo od rezultata. Dakle svaka odluka koju sam donio bila je dobra, ma ne dobra nego odlična, to govori rezultat. Iza svake svoje odluke stojim i za nju odgovaram i svaka je bila dobra.

Brekalo se vraća, igrao je dobro u posljednje vrijeme…

– Evo mu šanse, nema Perišića, Oršića, Ivanušeca. Na njemu je da iskoristi priliku. Veseli njegova forma u klubu, on nikad nije bio otpisan, nego su bile takve okolnosti.

Podsjetimo, Vatreni su trenutačno s 10 bodova vodeći na ljestvici kvalifikacijske skupine za EURO, a plasman osiguravaju prva dva mjesta. Jednak broj bodova imaju i Turci, no i utakmicu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.