Dalić o ambicijama nakon reprezentacije: ‘Nakon tri medalje mislim da to zaslužujem’

dalić
Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u velikom božićnom intervjeuu komentirao je mnoge aktualne nogometne teme. Od reprezentacije do SuperSport Hrvatske nogometne lige. Dao je i naslutiti što će kad se povuče s pozicije trenera Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je kratko prokomentirao teške kvalifikacije “Dogodilo nam se da imamo pet ozljeđenih igrača prije samog okupljanja. Svi smo se malo opustili, a osobito ja”, započeo je kratko izbornik. “Možda nam je to i trebalo. Došla su dva poraza nakon kojih smo se malo drugačije posložili, pripremili. I na kraju smo te kvalifikacije uspješno riješili… Ali da ne kvarim običaj, uvijek bude teško i odlučuje zadnja utakmica. Ono što je najvažnije – Hrvatska je na Europskom prvenstvu, put je bio težak, ali je onda sve nekako slađe”, istaknuo je Dalić.

Dalić o HNL-u

“Moj stožer i ja zaista pratimo sve, svaku utakmicu, svaku ligu gdje imamo potencijalne kandidate. I zaista napravimo veliki posao i odlučimo se za najbolje. Tako je bilo govora za Antu Budimira, ali on se vratio u reprezentaciju svojim igrama, svojim golovima”, istaknuo je. Do Eura je još šest mjeseci i najvažnije je, napominje, da svi budu zdravi i spremni”, komentirao je izbornik osvrnuvši se na svoju izjavu u kojoj je rekao kako u reprezntaciju neće zvati igrače koji se preko medija i menadžera guraju. Također je napomenuo kako kad god nešto takvo izjavi iz toga nikne cijela priča.

Kratko je prokomentirao i ozljedu Ivana Perišića i dodao kako se nada njegovu povratku već u svibnju. Izbornik Vatrenih prokomentirao je kratko i situaciju u SuperSport HNL-u rekavši kako svatko tko ima kontiunitet i kvalitetnu igru može doći u reprezentaciju “to su 2018. bili Dominik Livaković koji je branio u Dinamu i Filip Bradarić koji je igrao u Rijeci. Izbornik se osvrnuo i na situaciju u HNL-u. “Mislim da Hajduk ima sjajnu situaciju. Prvi je na tablici. Ima euforiju, ima zanos, ima dobru ekipu. Dinamo ga želi sustići. Ali ne smijemo podcijeniti ni Rijeku. Ima mladu ekipu, potentne igrače. I mislim da će biti jako zanimljivo”, kratko je prokomentirao Dalić za tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Volio bih da Luka ostane što duže’

Nakon teškog ždrijeba Hrvatska će se u skupini susresti sa Španjoskom, Italijom i Albanijom. “Prva utakmica protiv Španjolske – veliki izazov. A obično su te prve utakmice najteže. I ne bismo je smjeli izgubiti. Tako je bilo i dosad – da ta prva utakmica određuje smjer. Imamo svoj cilj, a to je proći skupinu, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu”, nagovijestio je izbornik. Dalić se osvrnuo i na mogućnost odlaska s pozicije izbornika nakon Eura, no naglasio je kako to ne utječe na koncentraciju igrača koji su usredotočeni na Europsko prvenstvo.

Možda će vas zanimati

Dalić progovorio o mogućem odlasku, ali i o Modriću

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u razgovoru za Večernji list govorio je o krizi hrvatske reprezentacije u listopadu

Misli da je možda vrijeme za nekoga mlađeg i motiviranijeg, ali istaknuo je da će odluku donijeti prema vlastitom osjećaju energije i motiva. Usprkos šuškanjima, naglašava kako nije donio konačnu odluku te ostaje izbornik do Svjetskog prvenstva 2026. godine. Dalić je na pitanje o ostanku kapetana Luke Modrića u reprezentaciji do Svjetskog prvenstva 2026. rekao kako bi svi htjeli da ostane što duže uz njih, ali da je to odluka koju on mora donijeti sam. “Volio bih da ostane. Najiskrenije”, priznao je Dalić.

Otkrio je tajnu uspjeha i želje nakon što napusti reprezentaciju

Naš najuspješniji izbornik osvrnuo se i na svoj stožer koji među ostalima čine i bivši reprezentativci Ivica OlićVedran ĆorlukaDanijel Subašić, a u posljednje vrijeme priča se kako bi im se nakon umirovljena mogao pridružiti i Ivan Rakitić. “Ivan je uvijek dobrodošao. Čujemo se, komuniciramo i daj Bože da se jednoga dana, kad završi svoju karijeru kao nogometaš, igrač, uključi u stožer reprezentacije. Ja bih to zaista volio. Ako ja još uvijek budem izbornik kad se on oprosti, odmah će dobiti poziv da se uključi u stožer”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je izrazi ambiciju da vodi jak europski klub nakon reprezentacije, smatrajući da je nakon tri medalje zaslužio takvu poziciju. ‘U meni postoji ta neka ambicija da vodim dobar klub. Da pokušam vidjeti sam sebe, jesam li to ili nisam, taj neki europski klub. Mislim da nakon tri medalje zaslužujem poziciju dobroga kluba, a ako se to ne dogodi, opet dobro.

Ako se to ne ostvari, otvoren je za trenerske izazove u Emiratima, Dubaiju ili Saudijskoj Arabiji, gdje bi eventualno završio svoju trenersku karijeru nakon godinu ili dvije. Ipak, ističe kako su to samo njegova razmišljanja. Prokomentirao je i podršku koja se očekuje u Njemačkoj. “Kakva je sad navala i da imamo 100 tisuća ulaznica bilo bi premalo”, istaknuo je i dodao u čemu leži tajna njegova uspjeha. “Danas svatko zna rastjerati ljude, ali skupiti ih danas jako je teško”, zaključio je kratko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.