Dalić odabrao igrače za Španjolsku i Englesku: Na popisu trojica iz mlade reprezentacije

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za posljednja dva susreta u skupini Lige nacija, za velike dvoboje protiv Španjolske i Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je za utakmicu protiv Španjolske 15. studenog na Maksimiru, te tri dana kasnije protiv Engleske na stadionu Wembley pozvao 25 igrača.

“Čekaju nas odlične i teške utakmice, ali Hrvatska može odgovoriti na takve izazove. Koncentrirani smo na Španjolsku, želimo pred svojim gledateljima pokušati doći do pobjede s kojom bismo ostali u igri za završni turnir. Siguran sam da će nas navijači podržati u velikom broju, ovo je prva natjecateljska domaća utakmica s publikom nakon Svjetskog prvenstva, a protivnik ne može biti bolji i atraktivniji”, izjavio je izbornik Dalić.

Po prvi puta će se u kadru A reprezentacije naći Josip Brekalo, krilni napadač Wolfsburga i jedan od najboljih igrača kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo. Dalić je pozvao i Nikolu Vlašića te Duju Ćaletu-Cara koji već imaju nastupe za A reprezentaciju, no ove jeseni bili su aktivni u mladoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brekalo, Vlašić i Ćaleta-Car dali su značajan doprinos mladoj reprezentaciji, sada je pravo vrijeme da budu s nama te svojom energijom i talentom daju dodatni poticaj A reprezentaciji. Raduje me što nemamo većih problema s ozljedama i nadam se da će tako ostati do okupljanja. Igrači polako ulaze u pravu formu i vjerujem da ćemo kao momčad pokazati više nego do sada u Ligi nacija i tako na pravi način najaviti Europske kvalifikacije gdje je naš cilj sasvim jasan – plasman na EURO 2020,” poručio je hrvatski izbornik.

Okupljanje reprezentacije je 12. studenog u Zagrebu, a svjetskim doprvacima su potrebne dvije pobjede kako bi osvojili prvo mjesto u skupini koje vodi na Final Four novog Uefinog natjecanja.

Uoči posljednje dvije utakmice u skupini vodi Španjolska sa šest bodova, Engleska je druga sa četiri boda, a Hrvatske je treća s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis igrača utakmice Lige nacija protiv Španjolske i Engleske:

Vratari: Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo), Karlo Letica (Club Brugge)

Braniči: Domagoj Vida Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Inter), Josip Pivarić (Dynako Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Antonio Milić (Anderlecht)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Lazio), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Mario Pašalić (Atalanta), Filip Bradarić (Cagliari)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenhaim), Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA), Josip Brekalo (Wolfsburg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.