Dalić otkrio kakav je dogovor imao s Modrićem

dalić
Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić na press konferenciji osvrnuo se na tjedan u Kataru i pobjedu nad Bugarskom 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitam dečkima na pobjedi kojom smo završili uspješan sedmodnevni boravak u Dohi, iako je ona bila teško izborena, puno teže od očekivanog. Dobro je da smo se poslije 0:1 vratili u igru, sve u svemu moramo biti zadovoljni. Osnovni cilj bio je “team building”, ali i rezultat. Na kraju je sve ispalo dobro, sačuvali smo mjesto u drugoj jakosnoj skupini. Svakako ćemo napraviti podrobniju analizu ovih dviju utakmica i spremati se za akcije u lipnju”, rekao je poslije utakmice Zlatko Dalić.

“Ovo je za nas bio jako dobar test, Bugarska je odigrala jako dobru utakmicu, puno bolju nego protiv Katara. Iznenadili su nas s visokim presingom, koji su dobro radili, a mi smo imali sporu reakciju. Ponavljam, Bugarska je igrala jako dobro, uostalom vodila je 1:0. Nama je ova utakmica dobro poslužila da vidimo neke stvari, ali i bugarskoj reprezentaciji da dobije na samopouzdanju i sigurnosti. Bugarska ima nekoliko jako dobrih igrača, izdvojio bih Nedeleva i Despodova, ali i kao momčad su bili na razini, dobri u otvaranju i u visokom presingu. Izborniku i bugarskoj reprezentaciji želim puno uspjeha u daljnjem radu”.

Otkrio je da je dio plana bio da Luka Modrić uđe u igru u nastavku utakmice, što se pokazalo kao jedan od ključnih poteza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dogovor između Luke i mene je bio da uđe u igru u posljednjih petnaestak ili dvadesetak minuta. Luka je izuzetno značajan igrač za našu reprezentaciju, što se vidjelo njegovim ulaskom. Donio je samopouzdanje i sigurnost cijeloj momčadi. Nismo ga htjeli pretjerano opteretiti u ovim dvjema utakmicama jer ga za vikend čeka važna utakmica u klubu, kao i ostale naše igrače. Upisao je još jedan nastup za Hrvatsku i postigao gol, zbog čega je sigurno sretan i zadovoljan. Naziru se konture naše momčadi, dolaze mlađi igrači koji mogu puno napraviti i od njih očekujem još bolje utakmice. Međutim, oni bez naših starijih igrača ne mogu napraviti uspjeh. Luka prije četiri godine i danas? Nema razlike, ne vidi se. On igra s istom voljom, željom i ambicijom, poseban je i impresivan. Kapa dolje!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.