Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu protiv Vrbanovića: Suđenje se mora ponoviti

vrbanovića
Foto: fah

Iako je Ustavni sud udbio ustavne tužbe Zdravka i Zorana Mamića, na sjednici u utorak odlučio je usvojiti ustavnu tužbu bivšega izvršnoga direktora HNS-a Damira Vrbanovića koji je s Mamićima pravomoćno osuđen u istome predmetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustavni sud je ukinuo pravomoćnu presudu kojom je Vrbanović osuđen na tri godine zatvora te naložio da mu se sudi ponovno, ali pred drugim sudom, a ne pred osječkim Županijskim sudom koji je njemu i Mamićima te porezniku Milanu Pernaru bio izrekao osuđujuće presude, piše Jutarnji list.

Ustavni sud je odlučio ustavne tužbe svih osuđenika koji su ih podnijeli u ovome predmetu tretirati zasebno. Prvo je na sjednici u studenome odbacio tužbe braće Mamić, a zatim sada usvojio onu Vrbanovićevu.

Riječ je o predmetu gdje se Mamićima i Vrbanoviću sudilo zbog izvlačenja novca iz Dinama putem aneksa Ugovora o profesionalnom igranju s Lukom Modrićem i Dejanom Lovrenom, a jedini razlog zbog čega je predmet vodio Uskok je bila točka optužnice u kojoj se poreznika Pernara teretilo da je primio mito od Zorana Mamića, budući da se radi o koruptivnome kaznenome djelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada će se u ponovljenom postupku suditi samo Vrbanoviću i to za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.