Dalić poručio: Važno je prije riješiti pitanje prolaska, ne želimo s Rusima “na nož”

Foto: HNS

Izbornik Zlatko Dalić danas je u svojem 50. susretu na čelu Vatrenih došao do velike 3:0 pobjede nad Slovenijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Rujanski ciklus kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru završen je, a u njemu su Vatreni u tri utakmice osvojili sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mogu jedino čestitati igračima na ovako sjajnoj utakmici koju su odigrali i na ovom ciklusu, sedam bodova. Večeras je bilo najkvalitetnije, agresivno i kompaktno, puno smo energije uložili. Navijači su opet s Poljuda poslali poruku koliko vole reprezentaciju, bez obzira na to što pojedinci to pokušavaju uništiti pričom “da ništa ne valja”. Ovo je dokaz da valja, očekujem da će Slavonija u listopadu s velikom podrškom se plasirati u Katar, poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Na pitanje je li Hrvatska zapravo hajdučki pobijedila jer su tri Hajdukovca zabila golove, a on je i sam igrao na Poljudu.

– Pobijedila je Hrvatska, mi moramo biti zahvalni za ovu atmosferu, očito nam Poljud leži, bilo je sjajno protiv Mađara, nije bilo loše protiv Portugala i nadam se da ćemo na Poljudu slaviti protiv Rusije prolazak u Katar, dodaje izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je Luku Modriću da ga čekaju kao kapetana u listopadu.

Dalić se osvrnuo na činjenicu da je uspio pobijediti Matjaža Keka na Poljudu, što do sada nikome nije pošlo od ruke. Imao je šest pobjeda i četiri remija s Rijekom.

– Gospodin Kek je napravio jako dobre stvari u Hrvatskoj. Veliki je trener, na svu sreću smo ga zaustavili u tom pohodu na Poljudu. Slovenija je pokušala igrati koliko može, ali nismo im dali niti vremena niti prostora. Posebno me veseli da je ovo peta utakmica za redom da nismo primili gol. Napravili smo mali korak, ali ne smijemo se time zadovoljiti. Nema opuštanja, bio sam ljut zadnjih pet minuta prvog dijela, moramo gaziti cijelo vrijeme, dodaje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sjajno smo rasporedili snage svim igračima u ovim utakmicama. Mogu biti samo sretan i zadovoljan da smo dobili širinu u ekipi. Igrači su dali svoj maksimum u svakoj utakmici. Malo smo se posložili s pozivima, kroz razgovore, kroz malo promjenu treninga, da dečki malo drugačije dišu. Nakon Eura sam rekao i da ja moram neke stvari popraviti, nisam slijep da ne vidim da sam i ja “neke stvari zabucao”. Ipak, ovo je samo koračić, ako ovako nastavimo bit će dobro.

Što se tiče raspleta kvalifikacija kaže da moraju dobiti Cipar, Slovačku i Maltu.

– Ne želimo ovdje dolaziti s Rusima na nož, imaju Slovačku i Sloveniju, mi imamo Cipar i Slovačku, tako da očekujem da ćemo možda dobiti koji bod više. Samo da ta zadnja utakmica ne odlučuje, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da će povratkom Modrića zapravo imati slatke brige što se tiče sastava. Postavlja se i pitanje Ivice Ivušića koji je odlično branio.

– Dobio je priliku, iskoristio maksimalno. Siguran na centaršutevima, dobar u igri nogom, obranio nekoliko situacija u Slovačkoj. S njim smo dobili vratara koji će biti ozbiljna konkurencija Dominiku Livakoviću. Ivušić i Borna Sosa su dobitak za Hrvatsku u ovom ciklusu.

Na blic pitanje “hoće li Hrvatska osvojiti skupinu”, kratko je odgovorio.

– Da.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.