Dalić prelomio: Hrvatskih 11 protiv Albanije?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči ključne utakmice protiv Albanije. Utakmica Hrvatske i Albanije igra se sutra od 15:00 sati u Hamburgu, prema većini nogometnih trenera, ”analitičara”, prema subjektivnom i objektivnom mišljenju Vatreni bi trebali biti favoriti. Definitivno, Hrvatska ima kvalitetnije igrače, iako se protiv Italije, u utakmici koju su izgubili, Albanija predstavila u jednom sasvim solidnom svjetlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema revolucionarnih promjena?

Prema pisanju dijela medija, a prema vijestima koje dolaze iz Njemačke, izbornik Zlatko Dalić odredio je prvih 11 koji će istrčati na megdan Albancima. Navodno će biti promjena, iako ne onih ”revolucionarnih”, dakle, neće se dirati u ”najbolji vezni red na svijetu” te će Hrvatska zaigrati s Modrićem-Brozovićem-Kovačićem. Drugim riječima, ako su neki očekivali Marija Pašalića umjesto Marcela Brozovića, koji navodno ne igra ”ozbiljan” nogomet u Saudijskoj Arabiji, prevarili su se.

Gvardiol – Pongračić

Na lijevom boku bi moglo doći do promjena, navodno bi od prve minute mogao zaigrati Borna Sosa umjesto Joška Gvardiola koji se vraća na mjesto stopera, što je i logično s obzirom kako je u Manchester City Joško otišao kao najskuplji stoper svijeta. Naravno, ako će Gvardiol na stopera jedan od onih koji su bili u toj ulozi protiv Španjolske će otpasti.

Tko? Prisjetimo se, igrali su Pongračić te Šutalo, koji je ipak ”zaradio’ veće kritike te je označen ”glavnim krivcem” za prvi pogodak Španjolaca. Međutim, prema svemu sudeći Josip će ostati u sastavu, i to zbog činjenice da ”bolje igra prema naprijed” a protiv Albanije očekuje se dominacija Hrvatske, dok će Gvardiol na mjesto Pongračića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković – Budimir

Druga promjena koja se najavljuje je start od prve minute najkritiziranijeg igrača na startu Eura kad je Hrvatska u pitanju Brune Petkovića. Naime, Petković je izborio jedanaesterac protiv Španjolske i sam ga je pucao i – zapucao. Naravno, krenule su kritike te su mnogi spomenuli ”nepisano pravilo”, ne puca onaj na kojem je kazneni udarac napravljen.

Petković je zabio nakon što mu je golman Simon obranio, no VAR je gol poništio zato što je Ivan Perišić utrčao u kazneni prostor malo prije nego li je to smio. Čak je i izbornik Zlatko Dalić kritizirao Petkovića, no bez obzira na sve napadač Dinama mogao bi zaigrati od prve minute i to umjesto Ante Budimira.

Sve drugo, barem kako se SADA nagađa, ostaje isto. Drugim riječima, Hrvatska bi se Albaniji trebala suprotstaviti u sastavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković, Sosa, Gvardiol, Šutalo, Stanišić, Brozović, Modrić, Kovačić, Kramarić, Majer, Petković.
Nažalost, zbog ozljede za Euro definitivno je izgubljen Nikola Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.